- Kjør sammen til jobben -

Klikk på videoen under og hør om Telenors "Kjør sammen til jobben" erfaringer

Telenor | Kjør sammen til jobben | 5. til 23. mar 2018


Våre samarbeidspartnere:

 

Norges_Statsbaner_AS_(logo.png
Vestre Viken.png
BaneNor.png
Fornebuporten.png
AkerSolutions.jpg
StartupLab1.png
Smart City Bærum.png
Telenor.png
Forskningsparken1.jpg
OREEC.png
Kunnskapsbyen.png
Technopolis.jpg

HVORFOR KJØRe SAMMEN TIL JOBBEN

  Konkret og målrettet miljøtiltak   Din bedrift kan være en pådriver for det grønne skiftet ved å iverksette et konkret tiltak som bidrar til færre biler på veiene og bedre luftkvalitet i nærmiljøet. Mulighet for profilering i lokale og nasjonale medier.

Konkret og målrettet miljøtiltak

Din bedrift kan være en pådriver for det grønne skiftet ved å iverksette et konkret tiltak som bidrar til færre biler på veiene og bedre luftkvalitet i nærmiljøet. Mulighet for profilering i lokale og nasjonale medier.

  Bedre mobilitetstilbud til de ansatte   Målet med kampanjen er å dra i gang et nytt og  miljøvennlig mobilitetstilbud til arbeidsplassen som frigjør tid og reduserer pendleutgifter for de ansatte. Det beste er at det ikke koster noe å videreføre tilbudet etter at kampanjen er over.

Bedre mobilitetstilbud til de ansatte

Målet med kampanjen er å dra i gang et nytt og  miljøvennlig mobilitetstilbud til arbeidsplassen som frigjør tid og reduserer pendleutgifter for de ansatte. Det beste er at det ikke koster noe å videreføre tilbudet etter at kampanjen er over.

  Reduserte kostnader til parkering   De fleste bedrifter har utfordringer med høye kostnader til parkering og utilstrekkelig antall parkeringsplasser. Samkjøring kan bidra til at flere får tilgang til parkering uten behov for ekstra parkeringsplasser.

Reduserte kostnader til parkering

De fleste bedrifter har utfordringer med høye kostnader til parkering og utilstrekkelig antall parkeringsplasser. Samkjøring kan bidra til at flere får tilgang til parkering uten behov for ekstra parkeringsplasser.

- - - -

'Kjør sammen til jobben' er en unik mulighet til å skape entusiasme for ny teknologi og teste det siste innen grønne mobilitetsløsninger. I løpet av de fire ukene kampanjen varer kan din bedrift skape et nytt og miljøvennlig mobilitetstilbud som frigjør tid og reduserer pendlekostnader for de ansatte, og samtidig bidrar til færre biler på veiene og bedre luftkvalitet i nærmiljøet.

En 'Kjør sammen til jobben' kampanje koster bare  kr 189,- per ansatt som deltar aktivt i kampanjen, og innebærer så godt som intet arbeid for deg og din organisasjon. SammeVei tar hånd om all planlegging, gjennomføring og evaluering, alt i tett samarbeid og etter avtale med din bedrift. Alt vi trenger er en kontaktperson som kan publisere informasjon om kampanjen på din bedrifts interne kanaler.


Ofte stilte spørsmål

 

HVORFOR SAMKJØRE MED EN KOLLEGA TIL OG FRA ARBEIDSPLASSEN?

Hjelp en kollega på arbeidsreisen. Ta med en kollega som ellers ville brukt mye lengre tid til jobben. 

Spar tid. Lei av bilkø? Tilgang til kollektivfeltet i rushtiden er mange steder forbeholdt elbilister med passasjer. Ta med en kollega og frigjør opp til en time hver dag som du kan bruke sammen med familie og venner. 

Spar penger. Sjåfør og passasjer deler pendlekostnaden og reisen blir billigere for alle.

Møte spennende kollegaer. Samkjøring til og fra arbeidsplassen gjør det enkelt å bli bedre kjent med kollegaer fra andre avdelinger, utveksle ideer og erfaringer. Samkjøring er sosialt!

Reduser klimagassutslipp på enkelt vis ved å redusere antallet biler på veien. La bilen stå og sitt på med andre, eller tilby skyss til kollegaer, og bidra til færre biler på veiene og bedre luftkvalitet i nærmiljøet.

 

HVORFOR SAMARBEIDE MED SAMMEVEI?

En undersøkelse gjennomført av NAF fastslår at hele en av tre ville samkjørt til arbeidsplassen dersom det var lagt til rette for det. Nå kan din bedrift gjøre noe med dette, og inngå et samarbeid med SammeVei for å gi de ansatte mulighet til å prøve samkjøring hvis de ønsker.

 

må ansatte betale for Å DELTA?

Nei. Det koster INGENTNG å delta! Vi oppfordrer derfor flest mulig ansatte til å melde seg på, og prøve samkjøring med SammeVei minst én gang.

 

Hva koster en kjør sammen til jobben kampanje?

Bedriften betaler kr 189 per påmeldt ansatt. Les mer om vilkår og personvern HER.

Det din organisasjon betaler for er en skreddersydd, ni-ukers samkjøringskampanje (tre uker testperiode + seks uker kampanje). Din bedrift betaler for et miljøtiltak de ansatte selv kan delta i, samt et spennende initiativ for å skape oppmerksomhet rundt og interesse for ny, grønn mobilitetsteknologi utviklet i Norge.

 

KOSTER DET PENGER Å BRUKE SAMMEVEI?

Tanken er at sjåfør og passasjer skal dele pendlekostnaden. Passasjeren betaler derfor en lovbestemt sats på kr 1,75 per kilometer, hvorav 80% går til sjåføren. Betalingen skjer automatisk via SammeVei-appen og i henhold til norsk lov. Se paragrafen under for mer informasjon.

 

ER DET LOV SAMKJØRE MOT VEDERLAG?

Ja. Yrkestransportloven § 20 legger til rette for samkjøring mot vederlag for personer med sammenfallende transportbehov. TRYKK HER for mer informasjon. Det vil si at dine ansatte trygt kan samkjøre og dele kostnaden for turen.

 

DELTAR KUN din bedrifts ansatte I KAMPANJEN?

Ja. Eventuelle insentiver som for eksempel reservert eller rabattert parkering eller premier er forbeholdt din bedrifts ansatte. Samtidig er SammeVei-appen åpen for nedlastning for alle, og alle som ønsker kan installere samkjøringstjenesten og tilby eller etterspørre turer.

 

HVEM ER SAMMEVEI?

SammeVei er en norsk oppstartsbedrift med kontor på Forskningsparken i Oslo. Siden august 2017 jobber selskapet med en samkjøringsløsning som på sikt skal gjøre det like enkelt å sitte på med noen som å ta sin egen bil. Det har vært stor interesse for SammeVei i media, med omtalelser blant annet på Forbrukerinspektørene på NRKDagens Næringsliv og DNB FEED. SammeVei har per i dag et internasjonalt team bestående av fire fulltids- og to deltidsansatte, og investorer fra Norge og USA. Mer informasjon om SammeVei finner du på www.sammevei.no.

 

HVORDAN FUNGERER SAMMEVEI-APPEN?

SammeVei-appen er enkelt å bruke og du kan laste den ned her: iOS - Android.

Etter at du har fullført registreringen i appen, har du mulighet til å aktivere turer for neste dag. Ved å aktivere en tur, godtar du å sitte på eller plukke opp personen du blir matchet med. SammeVei sørger for at brukere kun blir matchet med andre med sammenfallende transportbehov. Aktiverer du turer for neste dag, gir SammeVei-appen beskjed hvem du kjører sammen med klokken 22, gitt at SammeVei har funnet en du kan samkjøre med.

Deretter er alt sjåfører trenger å gjøre å trykke på «Start Tur» knappen når vedkommende begynner å kjøre. Passasjeren vil da få en melding om at sjåføren har begynt å kjøre, samt se sjåførens bil i kartet. På den måten kan passasjeren gjøre seg klar og gå til avtalt møtested når sjåføren nærmer seg. Trykk her for å se hvordan SammeVei-appen fungerer. God tur!