AkerSolutions.jpg
 
Fornebuporten.png
 

Kjør sammen til jobben

- Fornebuporten, Aker Solutions and SammeVei - 

3. september til 14. oktober | Fornebu

Det er gratis og helt uforpliktende å delta - og ALLE påmeldte er med i trekning av fine premier!

(Meld deg på kampanjen for ikke å gå glipp av viktig informasjon)


Som organisasjoner på Fornebu ønsker vi å gå i front for å kutte klimagassutslipp, være en pionér innen testing av ny, grønn mobilitetsteknologi utviklet i Norge - men viktigst av alt legge til rette for en enklere hverdag for våre ansatte. Ifølge NAF ønsker hele en av tre å samkjøre i hverdagen dersom det ble tilrettelagt for det.

Prøv samkjøring med en kollega én gang og finn ut om det kan være noe for deg - og vinn flotte premier! Som samkjører kan du spare tid og penger, og du slår et slag for miljøet! Du møter og blir bedre kjent med nye kollegaer, og du bidrar til å skape et bedre transporttilbud til og fra arbeidsplassen - og sist men ikke minst hjelper du en kollega!


Det koster så lite å kjøre sammen med en kollega - men åpner et hav av muligheter. Bli med DU også!

- - -

Vær klar når kampanjen begynner etter sommeren! 


- Kjør sammen til jobben -

 Meld deg på gratis - helt uforpliktende!  Du kan nå melde deg på 'Kjør sammen til jobben' kampanjen - helt gratis! Alle påmeldte er automatisk med i trekningen av en veldig fin premie!

Meld deg på gratis - helt uforpliktende!

Du kan nå melde deg på 'Kjør sammen til jobben' kampanjen - helt gratis! Alle påmeldte er automatisk med i trekningen av en veldig fin premie!

 Kjør sammen med en kollega!  Kjør sammen med kollegaer fra og med 3. september - og spar tid, penger og miljøet! Du bidrar til færre biler på veiene og bedre fremkommelighet.

Kjør sammen med en kollega!

Kjør sammen med kollegaer fra og med 3. september - og spar tid, penger og miljøet! Du bidrar til færre biler på veiene og bedre fremkommelighet.

 Vinn flotte premier!  Alle påmeldte er med i trekningen av en flott premie! Videre venter mange andre overraskelser til ansatte som prøver å kjøre sammen med en kollega til jobben i løpet av kampanjen. 

Vinn flotte premier!

Alle påmeldte er med i trekningen av en flott premie! Videre venter mange andre overraskelser til ansatte som prøver å kjøre sammen med en kollega til jobben i løpet av kampanjen. 


- Dette skjer fremover -

 Testperiode  13. august til 2. september Er du teknologi-interessert, ønsker å møte utviklerne bak SammeVei-appen og vil påvirke løsningen frem til kampanjestart? Huk av at du ønsker å delta i testperioden når du melder deg på kampanjen! 

Testperiode 13. august til 2. september

Er du teknologi-interessert, ønsker å møte utviklerne bak SammeVei-appen og vil påvirke løsningen frem til kampanjestart? Huk av at du ønsker å delta i testperioden når du melder deg på kampanjen! 

 Kampanjeperiode  3. til 14. oktober Kampanjen varer i seks uker, og gir deg og dine kollegaer en unik mulighet til å opprette et velfungerende samkjøringsnettverk til og fra arbeidsplassen!

Kampanjeperiode 3. til 14. oktober

Kampanjen varer i seks uker, og gir deg og dine kollegaer en unik mulighet til å opprette et velfungerende samkjøringsnettverk til og fra arbeidsplassen!

 Etter kampanjen  I etterkant av kampanjen håper vi ansatte fortsetter å benytte SammeVei for å samkjøre med kollegaer. Kanskje ikke hver dag, men én til to ganger i uken?

Etter kampanjen

I etterkant av kampanjen håper vi ansatte fortsetter å benytte SammeVei for å samkjøre med kollegaer. Kanskje ikke hver dag, men én til to ganger i uken?

SammeVei kommer til å stå på stand og invitere til samlinger/workshops i løpet av kampanjeperioden. Meld deg på kampanjen for ikke å gå glipp av viktig informasjon.


Ofte stilte spørsmål.

 

Hvorfor samarbeide med SammeVei?

En undersøkelse gjennomført av NAF fastslår at hele en av tre arbeidstakere ville samkjørt til og fra arbeidsplassen dersom det var lagt til rette for det. Som organisasjoner på Fornebu ønsker vi å gjøre noe med dette. Derfor har vi inngått et samarbeid med gründerbedriften SammeVei, for å legge til rette for at ansatte som ønsker skal få mulighet til å prøve samkjøring til og fra arbeidsplassen.

 

Hva er 'Kjør sammen til jobben'-kampanjen?

'Kjør sammen til jobben' er en samkjøringskampanje, med målet å skape entusiasme for ny, grønn mobilitetsteknologi utviklet i Norge. I løpet av kampanjeperioden prøver vi å dra i gang et samkjøringsnettverk for deg og dine kollegaer til og fra arbeidsplassen. Økt samkjøring i hverdagen vil frigjøre tid og redusere dine og dine kollegas pendleutgifter. Etter kampanjeperioden kan ansatte selv fortsette å utvikle samkjøringsnettverket.

Kampanjen varer fra 3. september til 14. oktober 2018, og flest mulig ansatte oppfordres til å teste samkjøring via SammeVei-appen minst én gang i løpet av kampanjeperioden.

 

Må jeg kjøre sammen hver dag?

Nei. Ansatte står fri til å bruke SammeVei etter eget behov. Gjennom kampanjeperioden vil det utpekes felles "satsnings-dager" (1-2 dager per uke), hvor flest mulig som har anledning prøver samkjøring. Vi oppfordrer alle deltakerne til å benytte SammeVei minst én gang i løpet av kampanjeperioden.

 

Hvorfor samkjøre med en kollega til og fra arbeidsplassen?

Hjelp en kollega på arbeidsreisen. Ta med en kollega som ellers ville brukt mye lengre tid til jobben. 

Spar tid. Lei av bilkø? Tilgang til kollektivfeltet i rushtiden er mange steder forbeholdt elbilister med passasjer. Ta med en kollega og frigjør opp til en time hver dag som du kan bruke sammen med familie og venner. 

Spar penger. Sjåfør og passasjer deler pendlekostnaden og reisen blir billigere for alle.

Møte spennende kollegaer. Samkjøring til og fra arbeidsplassen gjør det enkelt å bli bedre kjent med kollegaer fra andre avdelinger, utveksle ideer og erfaringer. Samkjøring er sosialt!

Reduser klimagassutslipp på enkelt vis ved å redusere antallet biler på veien. La bilen stå og sitt på med andre, eller tilby skyss til kollegaer, og bidra til færre biler på veiene og bedre luftkvalitet i nærmiljøet.

 

Hvordan kan jeg delta under 'kjør sammen til jobben'-kampanjen?

Kampanjen begynner 3. september og varer frem til høstferien. Øverst på denne siden vil du finne et skjema, der du kan melde deg på kampanjen. TRYKK HER FOR Å BLI MED.

Før kampanjestart arrangeres en testperiode, der ansatte som ønsker å teste samkjøringsløsningen sammen med representanter fra SammeVei i forkant av kampanjestart, kan gjøre det. "Hvordan kan jeg melde meg på testperioden?" - På samme skjema der ansatte melder seg på kampanjen, har du mulighet til å huke av at du ønsker å delta i testperioden. Testperioden varer i tre uker, fra 13. august til 2. september. Her vil du ha mulighet til å teste samkjøringsløsningen SammeVei i tett samarbeid med teamet bak løsningen, og får en unik innsikt i hvordan appen fungerer og mulighet til å påvirke videre utvikling av løsningen.

 

Dette skjer fremover

Påmelding: 

Testperiode: Uke 33, 34 og 35 - Ansatte som har meldt seg på som testbrukere prøver samkjøringsappen SammeVei

Kampanjeperiode: Uke 36, 37, 38, 39, 40, 41 - Ansatte oppfordres til å prøve samkjøring minst én gang

Evaluering av kampanjen: Uke 42 og 43 - SammeVei evaluerer kampanjen

Resultater/Statistikk: Resultater, statistikk og mer publiseres i etterkant av evalueringen

 

Koster det noe å delta?

Nei. Det koster INGENTNG å delta! Vi oppfordrer derfor flest mulig til å melde seg på, og prøve samkjøring med SammeVei minst én gang.

 

Koster det penger å bruke sammevei?

Tanken er at sjåfør og passasjer skal dele pendlekostnaden. Passasjeren betaler derfor en lovbestemt sats på kr 1,75 per kilometer, hvorav 80% går til sjåføren. Betalingen skjer automatisk via SammeVei-appen og i henhold til norsk lov. Se paragrafen under for mer informasjon.

 

ER DET LOV SAMKJØRE MOT VEDERLAG?

Ja. Yrkestransportloven § 20 legger til rette for samkjøring mot vederlag for personer med sammenfallende transportbehov. TRYKK HER for mer informasjon.

 

Hvem er SammeVei?

SammeVei er en norsk oppstartsbedrift med kontor på Forskningsparken i Oslo. Siden august 2017 jobber selskapet med en samkjøringsløsning som på sikt skal gjøre det like enkelt å sitte på med noen som å ta sin egen bil. Det har vært stor interesse for SammeVei i media, med omtalelser blant annet på Forbrukerinspektørene på NRK, Dagens Næringsliv og DNB FEED. SammeVei har per i dag et internasjonalt team bestående av fire fulltids- og to deltidsansatte, og investorer fra Norge og USA. Mer informasjon om SammeVei finner du på www.sammevei.no.

 

HVORDAN FUNGERER SAMMEVEI-APPEN?

SammeVei-appen er enkelt å bruke og du kan laste den ned her: iOS - Android.

Etter at du har fullført registreringen i appen, har du mulighet til å aktivere turer for neste dag. Ved å aktivere en tur, godtar du å sitte på eller plukke opp personen du blir matchet med. SammeVei sørger for at brukere kun blir matchet med andre med sammenfallende transportbehov. Aktiverer du turer for neste dag, gir SammeVei-appen beskjed hvem du kjører sammen med klokken 22, gitt at SammeVei har funnet en du kan samkjøre med.

Deretter er alt sjåfører trenger å gjøre å trykke på «Start Tur» knappen når vedkommende begynner å kjøre. Passasjeren vil da få en melding om at sjåføren har begynt å kjøre, samt se sjåførens bil i kartet. På den måten kan passasjeren gjøre seg klar og gå til avtalt møtested når sjåføren nærmer seg. Trykk her for å se hvordan SammeVei-appen fungerer. God tur!

Varslinger og stedstjenester. For å benytte SammeVei, behøver brukere å aktivere varslinger og stedstjenester. Uten dette vil ikke SammeVei fungere slik det skal, og brukere vil ikke tilby/etterspørre turer, få match på arbeidsreisen mm. 

- -

TRYKK HER FOR MER INFORMASJON KNYTTET TIL PERSONVERN

- - - -

 TRYKK HER FOR MER INFORMASJON OM SAMMEVEI


Var det noe du ikke fikk svar på?

 IKKE nøl med å ta kontakt! Send en e-post til hjelp@sammevei.no med spørsmål eller kommentarer relatert til SammeVei eller 'Kjør sammen til jobben'-kampanjen. Det er sikkert flere som lurer på det samme, og vi setter derfor stor pris på alle henvendelser. Vi oppdaterer listen med ofte stilte spørsmål fortløpende. Du vil stort sett få svar innen rekordtid!


Med vennlig hilsen,

Fornebuporten, Aker Solutions & SammeVei