SammeVei er nå lansert på Google Play og Apple App Store!

Et nytt design og forenklet brukergrensesnitt gjør det lettere å kjøre med andre som skal samme vei. 

 
 

Slik samkjører du med SammeVei

  1. Last ned SammeVei-appen fra Apple App Store eller Google Play.
  2. Opprett en profil via Facebook-, Google- eller e-postinnlogging og verifiser mobilnummeret ditt.
  3. Legg inn reisevanen din mellom hjem- og arbeidssted. Jo mer fleksibilitet du angir, desto større sjanse er det for å få treff.  
  4. Aktiver turer for neste dag senest klokken 21 kvelden før.
  5. SammeVei gir beskjed hvem du kjører sammen med klokken 22, og gir deg all nødvendig informasjon om turen og personen du samkjører med.

Passasjerer blir plukket opp innen en fem minutters gange rundt den foretrukne henteadressen. En fleksibel henteadresse øker passasjerens sjanser for å få skyss betraktelig, ettersom sjåførenes omvei blir redusert. Typisk blir passasjerer plukket opp ved steder som busstopp eller nærmeste kryss, som er lett tilgjengelige for bilister. 

Sjåfører trykker på "Start tur" knappen i SammeVei-appen når de begynner å kjøre, som vil sende en automatisk melding til passasjeren med info om at sjåføren er på vei. Deretter kan passasjeren se sjåførens bil i kartet, og vente ved avtalt pickup sted til avtalt tid.


under er fire korte videoer, som forklarer hvordan du kommer i gang med SammeVei

Slik oppretter du en profil med SammeVei.

Slik fyller du ut profilen din hos SammeVei.

Slik aktiverer du turer for å samkjøre med andre pendlere.

Slik endrer du reisevanen din hos SammeVei.Hvordan unngå feil?

SammeVei jobber daglig med feilretting og stabilisering. Skulle du likevel oppleve feil, forsøk stegene under.

1. Oppdater SammeVei-appen. Skulle du oppleve feil, sjekk først om du har installert nyeste versjon. Hver ny versjon kommer feilrettelser og er mer stabil enn den forrige. Åpne App Store eller Google Play, og se etter oppdateringer.

2. Avslutt og start SammeVei-appen om igjen. Skulle du oppleve en feil, restart SammeVei-appen. Det gjør susen i 99% av tilfellene.

3. Gi appen litt tid. Det er mye informasjon som appen prosesserer og laster inn i bakgrunnen. Ser du noe bevege seg på skjermen, vent 1-2 sekunder til alt er ferdig lastet inn før du går videre til neste steg.  

4. Reinstaller SammeVei-appen. Skulle ikke det å restarte SammeVei-appen hjelpe, anbefaler vi deg å reinstallere appen. Enkelte brukere kan oppleve feil ved installasjonen av SammeVei, slik at en reinstallering er nødvendig for å få appen til å fungere som normalt.

Skulle ingen av stegene over hjelpe, ber vi deg om å ta kontakt med oss. Kundechatten vår er åpen mandag til fredag mellom klokken 9 og 16. Kom i gang ved å trykke på chatboxen nederst til høyre på skjermen.

For mer omfattende beskjeder ber vi deg å sende oss en e-post her. Vi svarer innen rekordtid og hjelper deg med alt du skulle lure på om SammeVei.


Om SammeVei og samkjøring

SammeVei er en norsk oppstartsbedrift med kontor på Forskningsparken i Oslo, og jobber siden august 2017 med en samkjøringsløsning som på sikt skal gjøre det like enkelt å sitte på med noen som å ta sin egen bil. Det har vært stor interesse for SammeVei i media med omtalelser blant annet på Forbrukerinspektørene på NRKDagens Næringsliv og DNB FEED. SammeVei har per i dag et internasjonalt team bestående av fem fulltidsansatte, og investorer fra både Norge og USA.

Over 6000 nordmenn har installert SammeVei-appen på mobilene sine, og tjenesten gir pendlere mulighet til å kjøre sammen med andre på arbeidsreisen. Ved å fylle opp tomme seter på norske veier, bidrar SammeVei til bedre flyt i trafikken, mer miljøvennlig transport, og et heldekkende transporttilbud som er det til gode for den enkelte og samfunnet for øvrig.

 

«HVA ER SAMKJØRING

Samkjøring går ut på at to eller flere personer med sammenfallende transportbehov kjører sammen, fremfor hver for seg.

 

«HVORFOR SAMKJØRE?»

Tilgang til kollektivfeltet er forbeholdt elbilsjåfører med passasjer i rushtiden. Ta med en passasjer, og spar opp til 40 minutter hver dag. 

Slå et slag for miljøet ved å bidra til reduserte klimagassutslipp, når du kjører sammen med noen fremfor å kjøre alene. La bilen stå og sitt på med andre, eller tilby skyss til andre spennende pendlere, og spar miljøet for CO2-utslipp.

Samkjøring er sosialt. Bli bedre kjent med naboer og kollegaer fra andre avdelinger

 

"HVORFOR ER DET IKKE FLERE SOM SAMKJØRER I DAG?"

En undersøkelse NAF har gjennomført, viser at potensialet for samkjøring er stort. Hele en av tre ville samkjørt dersom det var tilrettelagt for det. Med SammeVei skal det på sikt bli like enkelt å samkjøre som å ta sin egen bil. Sitt ved frokostbordet og la deg bli plukket opp av pendlere som kjører gjennom ditt nabolag, eller ta med en kollega i elbilen din og sus forbi køen i kollektivfeltet.

 

"HVORDAN KOBLES SJÅFØRER OG PASSASJERER?"

Pendlere gir beskjed via SammeVei-appen om de ønsker å samkjøre neste dag før klokken 21 kvelden før. SammeVei fanger opp alle svar, finner hvem som egner seg best til å kjøre sammen og beskjed hvem man pendler med klokken 22 kvelden før. Ønsker du å gi beskjed om at du vil samkjøre flere dager, går det an også. Med SammeVei kan du gi beskjed om at du ønsker å samkjøre for en hel uke om gangen, det vil si at alt du trenger å gjøre er å gi beskjed søndag uken før, og vi finner hvem du kan samkjøre med hele uken etter. Enklere blir det ikke.

 

"HVA ER UNIKT MED SAMMEVEI?"

Det unike med SammeVei er at vi gjør det så enkelt som overhode mulig å velge samkjøring fremfor andre transportmåter. Alt du trenger å gjøre er å gi beskjed om at du ønsker å samkjøre, og SammeVei tar seg av resten.

 

"HAR SAMMEVEI ET RATING SYSTEM?"

Et rating systemet vil være på plass om kort tid. Her vil du kunne gi de du kjøre sammen med en tommel opp eller ned, og legge inn kommentarer. Gir du en person en tommel ned, vil du ikke bli matchet med samme person igjen.


"KAN JEG KANSELLERE EN TUR ETTER AT JEG HAR FÅTT SJÅFØR/PASSASJER?"

Har du aktivert en tur og fått et match, finnes det per i dag ingen knapp i appen for å kansellere turen man tidligere har aktivert. Grunnen for det er at terskelen for ikke å gjennomføre en tur man tidligere har aktivert, ikke skal være for lav. Likevel er det ikke noe problem å sende en melding til personen du er satt opp til å kjøre sammen med, og gi beskjed om at du dessverre ikke har mulighet til å gjennomføre turen. Skulle du kansellere en tur, er det viktig at du gir personen du er satt opp med beskjed i god tid.


Trygghet

"ER DET TRYGT Å SAMKJØRE MED SAMMEVEI-APPEN?"

SammeVei registrerer hvem som kjører sammen og pendlere får informasjon om personen de kjører sammen med i god tid før turen begynner. Om kort tid vil også et ratingsystem være på plass, som prioriterer personer med god rating. Skulle du være misfornøyd med en kjørte sammen med, vil du få mulighet til å gi vedkommende en dårlig rating, og du vil ikke bli koblet med samme person igjen.


Ofte stilte spørsmål

"HVORDAN FÅR JEG TILGANG TIL PROFILEN MIN"

Gå inn i SammeVei-appen og trykk på de tre strekene øverst i venstre hjørnet for å åpne valgmenyen. Trykk deretter på profilen din øverst på menyen.

 

"HVORDAN LEGGER JEG TIL ELLER ENDRER PROFILBILDET MITT?"

Gå til profilen din og trykk på kamera-ikonet. Her kan du ta et helt nytt bilde, eller laste opp et bildet du har lagret på mobilen.

 

"HVORDAN LEGGE TIL/ENDRE HJEM- OG JOBBADRESSEN?"

Gå til "Adresser" i menyen og trykk deretter på "Hjemsted" eller "Arbeidssted", for å legge inn eller endre pendleruten din.

 

"HVORFOR MÅ JEG AKTIVERE PUSHVARSLINGER OG STEDSTJENESTER FOR Å BRUKE SAMMEVEI?"

Som passasjerer er det viktig å vite når sjåføren kommer frem, slik at du er ved møtestedet til avtalt tid. Uten pushvarslinger vil ikke du få en melding når sjåføren starter turen, eller når sjåføren sender deg andre meldinger via appen.

Som sjåfør er det viktig å ha stedstjenestene aktivert, slik at passasjeren kan følge sjåførbilen i kartet og være ved avtalt møtested til avtalt tid.

SammeVei-appen fungerer best med både pushvarslinger og stedstjenester slått på. Uten disse vil mange funksjoner ikke fungere, og det vil ikke være mulig for oss å koble deg med andre som skal samme vei. NB! SammeVei har IKKE tilgang til posisjonen din med mindre du som sjåfør trykker på "Start tur". Etter fullført tur mister SammeVei tilgang til posisjonen din.

 

"KAN JEG LEGGE UT TURER SOM STARTER LENGRE FREM I TID?"

Ja. I SammeVei-appen kan du gi beskjed om at du ønsker å samkjøre for en hel uke om gangen. Åpne SammeVei-appen, og huk av de dagene du ønsker å kjøre sammen med noen. Etter det tar SammeVei seg av resten, og vi gir beskjed hvem du kjører sammen med kvelden før turen.

 

"KAN JEG LEGGE UT LANGDISTANSE TURER, FEKS. FRA OSLO TIL BERGEN?"

Ja. Likevel fokuserer SammeVei første omgang mest på den hverdagslige pendlingen til og fra arbeidsplassen, og sannsynligheten for å få treff på slike turer vil være nokså lav. Ved å trykke på en tur, kan brukere blant annet endre avreisested og destinasjon for denne spesifikke turen, og det vil være mulig å legge inn ekstraordinære turer som feks. Oslo-Bergen, uavhengig av hvilke adresser man har lagt inn som “default” i innstillingene.

 

Er det lov samkjøre mot vederlag?

Ja. Yrkestransportloven § 20 legger til rette for samkjøring mot vederlag for personer med sammenfallende transportbehov. TRYKK HER for mer informasjon.


For sjåfører

"KAN JEG SPARE TID MED SAMMEVEI?"

Ja. Som elbilist i Oslo får du tilgang til kollektivfeltet i rushtiden når du har med passasjer/er. I Bergen får alle bilister tilgang til 2+ felt med passasjer/er. SammeVei hjelper deg med å finne passasjer på arbeidsreisen din, slik at du kan suse forbi køen og spare opp til en time hver dag.

 

"HVORFOR SAMKJØRE NÅR JEG HAR ELBIL?"

Mange pendlere i Oslo-området har kjøpt elbil for å spare tid på arbeidsreisen. Siden juni 2015 har elbilister vært nødt til å ha med seg en passasjer for å lov til å kjøre i kollektivfeltet i rushtiden. Elbilister som pendler mellom Asker-Oslo har fortalt SammeVei at de sparer en halvtime per dag, når de plukker opp passasjerer via SammeVei-appen. Videre bidrar du til færre biler på veiene og bedre trafikkavvikling, som er til gode for deg og samfunnet som helhet.

 

"HVORFOR SAMKJØRE NÅR JEG HAR DIESELBIL?"

I Bergen får alle bilister tilgang til 2+ felt ved å ha med seg passasjer/er. Bor du et sted med dårlig kollektivtilbud og tar med en nabo eller kollega til jobben, hjelper du vedkommende til å spare opp til en time.

 

"KAN JEG VELGE SELV LANGS HVILKEN RUTE JEG PENDLER?

Brukere legger inn hjem- og arbeidsstedsadressen. Deretter generer kartløsningen Mapbox en rute for deg. Skulle ruten Mapbox foreslår ikke tilsvare den du ønsker å pendle langs og du får et match med et ugunstig pickup sted, står ingenting i veien for å kontakte passasjeren og avtale et nytt pickup sted.

I fremtiden vil vi legge til rette for at brukere kan velge blant flere ulike ruter på arbeidsreisen.

 

"HVORDAN KAN JEG ØKE MINE SJANSER FOR Å FÅ EN PASSASJER?"

Hvor fleksibel er du? Ofte er det ikke mer enn 10-15 minutter mer fleks som må til for at en passasjer pendler samme vei til samme tid. Justerer du fleksibiliteten din opp, vil du signifikant øke dine sjanser for å finne en å kjøre sammen med. Du kan øke fleksibiliteten din i innstillingene.


For passasjerer

"MÅ JEG BETALE FOR Å BRUKE SAMMEVEI?"

Nei. Det er gratis å laste ned SammeVei-appen, og det gratis å sitte på med bilister som skal samme vei. Vær obs på at SammeVei ikke er en taxi service, og det er heller ikke garantert at du får skyss. Dine sjanser for å finne en å kjøre sammen øker desto flere som bruker SammeVei-appen i ditt nærområdet. Hjelp oss derfor med å engasjere dine naboer og kollegaer til å laste ned SammeVei-appen, slik at vi kan matche deg med bilister som skal samme vei som deg.

"HVORDAN KAN JEG ØKE MINE SJANSER FOR Å FÅ SKYSS?"

Det er flere ting du kan gjøre som øker dine sjanser for å få sjåfør på arbeidsreisen.

Fremfor å bruke din eksakte hjemsteds- arbeidssteds adresse, kan du eksempelvis legge inn busstopp eller bensinstasjoner i gåavstand. Dette vil redusere omveien til sjåføren, og følgelig øke dine sjanser for å få et match. 

Du kan øke fleksibiliteten din i SammeVei-appen. Er du mer fleksibel, eksempelvis +/- 45 minutter fremfor +/- 5 minutter, vil sjansen for at en en pendler skal samme vei til samme tid bli betydelig mye større. Du kan øke fleksibiliteten din i innstillingene.


Spørsmål? Ikke nøl med å kontakte oss! Send en e-post til hjelp@sammevei.no, du hører fra oss innen rekordtid.

Med vennlig hilsen,

Rasmus, Ole, Moritz, Petr og Christopher fra SammeVei