Ny versjon av App'n, nye muligheter! Dette er SammeVei 4.0

SammeVei lanserer versjon 4.0

SammeVei presenterer en ny, smart og enklere versjon av Norges nye samkjøringstjeneste. Se etter oppdateringen i App Store eller Google Play hvis ikke du har gjort det allerede.

Appen er oppdatert fra bunn av og vi har pakket inn masse ny, kul funksjonalitet - se selv!


SammeVei Design 3.3.0.jpg

 

VELKOMMEN TIL DEN NYE HJEMSKJERMEN

Trykk på "Opprett Tur" knappen for å legge ut turer som sjåfør eller passasjer.

Nederst på skjermen finner du et nytt valgmeny:

 1. Til venstre finner du hjemmeskjermen du ser nå
 2. I midten er et hurtigvalg for å legge ut en tur
 3. Til høyre finner du innstillingene og profilen din

 

SLIK SER DET UT NÅR DU LEGGER UT TURER


Fyll ut følgende:

 1. Fra hvor til hvor du ønsker å samkjøre,
 2. dato og tidspunkt for turen,
 3. hvor fleksibel du er når det gjelder avreisetidspunkt,
 4. og om du ønsker å være sjåfør eller passasjer.
 5. Til slutt kan du velge om du ønsker å legge ut samme tur ut uken.


Videre gir SammeVei deg med versjon 4.0 mulighet til å legge ut så mange turer du vil, opp til ett år frem i tid.

SammeVei Design 3.3.0 - ny tur.jpg

SammeVei Design 3.3.0 - liste.jpg

 

DETTE ER HJEMSKJERMEN DIN NÅR DU HAR LAGT UT TURER

Her vil du se en kronologisk liste med alle dine turer.

Hver tur har sin egen status:

 • En ny tur vil ha statusen "Leter etter passasjer/sjåfør"
 • Har du fått treff, skifter statusen til "Bekreftet tur"
 • En fullført tur har statusen "Fullført"
 • osv. 

På den måten er du alltid oppdatert på statusen av en tur og har full kontroll på dem som foregår i appen.


Vi håper du liker vårt nye brukergrensesnitt og ønsker deg lykke til med neste tur!

Spørsmål, innspill eller endringsforslag? Ikke nøl med å ta kontakt på mgkb@sammevei.no!

- Ditt SammeVei team 😃

Din tilbakemelding påvirker SammeVei-appen

Takk for alles tilbakemelding og forbedringsforslag

SammeVei har siden oppstart vært i løpende kontakt med engasjerte brukere og tar innover seg alles forbedringsforslag og tilbakemelding. Hver endring som foretas, gjøres på bakgrunn av innspill vi får av våre brukere - er det design, logikk eller funksjonalitet.

Nå vurderer vi endringer av timeplanen situert i den nedre halvdelen av skjermen, på bakgrunn av tilbakemelding vi har fått fra våre brukere. 

Screen Shot 2018-08-16 at 11.21.44.png

Fremfor en liste med foreslåtte turer for morgen og ettermiddag som for enkelte kan være forvirrende eller irrelevant, vil listen være tom frem til brukeren selv legger inn turer. Listen fylles opp med så mange turer brukeren ønsker å lage, som gir både større frihet og økt brukervennlighet. Lag en tur - ferdig. 

For å lage en tur, simpelthen klikk på "Create Trip" knappen i midten eller på pluss-symbolet nederst på skjermen. Med en alltid tilgjengelig pluss-knapp lokalisert ved brukerens tommel, vil det være enkelt å lage nye turer, hvor enn man skulle befinne seg i appen. 


Når du som bruker klikker på "Create Trip" eller pluss-knappen, får du opp følgende. Her vil du ha mulighet til å legge inn reiseruten, samt annen relevant informasjon. Ønsker du å aktivere samme tur for hele uken, huker du av knappen nede på skjermen. Her kan du også klikke på avanserte innstillinger, som gir deg ytterligere valgmuligheter.

Screen Shot 2018-08-16 at 11.21.56.png

Gjerne ønsker vi å få din tilbakemelding. Synes du at logikken for å lage turer god? Er dette bedre enn dagens måte å aktivere turer på? Kanskje du har et bedre forslag?

Send kommentarer og innspill til mgkb@sammevei.no. Tusen takk på forhånd!

Vi ser frem til din tilbakemelding og din neste tur med oss!

Aker Solutions, Kværner, Fornebuporten og Vestre Viken HF skal SammeVei

Disse samkjører til høsten

 

AkerSolutions.jpg
Kvaerner.png
Fornebuporten.png
Vestre Viken.png

Aker Solutions, Kværner og Fornebuporten

SammeVei har inngått spennende samarbeid. De siste ukene har teknologiinteresserte ansatte på Fornebu testet SammeVei-appen og hvordan det er å kjøre sammen med kollegaer på arbeidsreisen. Workshops og tilbakemeldingsrunder har gitt mye lærdom og et bedre bilde av hva brukere ser etter i en samkjøringsløsning.

3. september begynner "Carpool To Work" kampanjen, et samkjøringsinitiativ der ansatte på Fornebu samkjører til og fra arbeidsplassen via SammeVei. Er du interessert i å finne en å kjøre sammen med til Fornebu, br du aktivere turer med SammeVei fremover. 

Aldri har tiden for treff i Oslo-området vært bedre!


Vestre Viken HF

Samtidig som arbeidstakere på Fornebu har organisert seg for å kjøre sammen, gjør ansatte i Vestre Viken HF det samme. Ved lokasjonene Blakstad, Bærum og Drammen har ansatte begynt å teste SammeVei-appen, og større fokus er satt på samkjøring som transportalternativ.

Parallelt med samkjøringskampanjen på Fornebu, begynner "Kjør sammen til jobben" kampanjen hos Vestre Viken HF den 3. september. Her vil ansatte kjøre sammen i hverdagen og aktivere turer i SammeVei-appen.


Samkjøring langs Oslos innfartsårer

Bedriftene på Fornebu og klinikkene til Vestre Viken HF alle er nære E18. SammeVei ønsker i første omgang å bygge trafikk langs innfartsårene til Oslo, for deretter å ekspandere videre. Er samkjøringen i gang her, vil den spre seg videre.

Tiden er inne for å aktivere turer! Åpne SammeVei-appen og aktiver turer for opp til en uke frem i tid. God tur!

Pilotprosjektet "Kjør sammen til toget" med NSB og Bane NOR er over.

IMG_1308.jpg

 

Pilotprosjektet "Kjør sammen til toget" i samarbeid med NSB og Bane NOR er over. Nå skal prosjektet evalueres og eventuelle fremtidige tiltak diskuteres. I løpet av pilotprosjektet har togpendlere samkjørt til fire togstasjoner i Oslo-området, og det har blitt registrert 455 samkjøringer.

Les mer i Lierposten ved å trykke HER.

 

 

Sommerferie, ny funksjonalitet og samkjøring til Fornebu til høsten

SammeVei kommer til å foreta omfattende oppgraderinger av plattformen vår i løpet av sommeren. Derfor setter vi tjenesten vår på pause i juli og vil ikke matche sjåfører og passasjerer frem til 1. august.

Dette skjer fremover: Til høsten tester flere store bedrifter på Fornebu og mange tusen ansatte samkjøring med SammeVei. Vær klar når vi samkjører til høsten!

Ta en titt på bildene under for å se hva som kommer

Sjåfør.png
Passasjer.png

Noe vi kan hjelpe deg med? Ikke nøl med å kontakte oss på hjelp@sammevei.no!
 

Ha en riktig god sommer, vi sees i august! 😃

Teamet i SammeVei

Ny funksjonalitet på plass: Fleksible henteadresser

- FLEKSIBLE HENTEADRESSER - 

Fra og med i dag justerer vi passasjerens henteadresse til det for sjåføren mest tilgjengelige punktet, innenfor en fem-minutters gåradius rundt passasjerens hjemstedsadresse. Endringen vil øke passasjerenes treffrate og minimere sjåførenes omvei!

Funksjonaliteten er implementert på serversiden og trer i kraft i dag. I neste oppdatering vil informasjon om fleksible henteadresser også visualiseres i onboardingprosessen når brukere oppretter en profil med SammeVei, se bildet under for mer info.  

- FLEKSIBLE HENTEADRESSER - 

WalkingDistance.png

Vi har sett et enormt samkjøringspotensiale, men kunne i mange tilfeller ikke koble to pendlere på grunn av for stor omvei for sjåføren. Særlig når vedkommende var nødt til å kjøre av motorveien for å plukke opp en passasjer, oppleves dette som en stor kostnad for mange sjåfører.

Derfor implementerer SammeVei nå fleksible hentesteder. En fem-minutters gåradius legges rundt passasjerens hentested, og SammeVei velger punktet innenfor denne radiusen som er lettest tilgjengelig for sjåføren.

For deg som passasjer betyr det at du går sjåføren et fåtalls minutter i møte, og til gjengjeld øker dine sjanser til å få skyss. Typisk velger vi steder som bussholdeplasser eller nærmeste kryss.

For deg som sjåfør innebærer det mindre omvei, samt økte sjanser for å få passasjer på arbeidsreisen.

Spørsmål? Ikke nøl med å kontakte oss på hjelp@sammevei.no!

 

Ha en strålende dag videre!
SammeVei teamet

Rekorduke i SammeVei!

Uke 17 har vært en av våre beste uker hittil!

Brukere i Oslo-området har via SammeVei tilbudt over 200 turer, og etterspurt 150!

Videre fikk 4 av 10 passasjerer og 3 av 10 sjåfører treff i dag, og SammeVei nærmer seg en treffrate for sine brukere som kan gjøre SammeVei til et reelt transportalternativ på arbeidsreisen!

Tusen takk for at dere aktiverer turer!

celebrate.jpeg

Gladnyhet! Snart skal ny funksjonalitet gi deg flere og bedre treff med SammeVei 😃

Passasjerer vil få flere treff og sjåfører mindre omvei!

WalkingDistance.png

Vi ser et enormt samkjøringspotensiale, men kan i mange tilfeller ikke koble to pendlere på grunn av for stor omvei for sjåføren. Særlig når vedkommende er nødt til å kjøre av motorveien for å plukke opp en passasjer, oppleves dette som en stor kostnad for mange sjåfører.

Snart introduserer SammeVei derfor fleksible hentesteder. En 5minutts gåradius vil legges rundt passasjerens hentested, og SammeVei velger punktet innenfor denne radiusen som er lettest tilgjengelig for sjåføren som hentested.

For deg som passasjer vil det bety at du går sjåføren et fåtalls minutter i møte, og til gjengjeld øker dine sjanser til å få skyss. Typisk vil vi velge steder som bussholdeplasser eller nærmeste kryss.

For deg som sjåfør vil det bety mindre omvei, samt økte sjanser for å få passasjer på arbeidsreisen.

Spørsmål? Ikke nøl med å kontakte oss på hjelp@sammevei.no!

 

Ha en strålende dag videre!
SammeVei teamet

Med denne appen sparer pendlere 40.000,– i året, sier gründer"

Screen Shot 2018-04-25 at 10.45.19.png

"STARTUPLAB, Blindern (digi.no): – Det er én person og fire ledige seter i nesten hver bil, men stort sett andre som skal samme vei. Så vet vi samtidig at gjennomsnittsbilisten i Oslo-regionen sitter 145 timer i kø hvert år.

Det sier Rasmus Myklebust. Han har fått plass ved Startuplab i Oslo, hvor 37-åringen har utviklet samkjøringsappen «Sammevei».

Utgangspunktet var en NAF-undersøkelse som viste at én av tre var åpne for å samkjøre til jobben dersom det ble tilrettelagt for det.

Nylig ble det også klart at nye E18 mot Oslo vestfra vil koste fossilbil-eiere omlag 160 kroner i bompenger. Fra neste år av må også elbiler betale bompenger – i 2025 vil satsen ligge rundt 70 kroner. Innskrenking av tallet på parkeringsplasser føyer seg inn i samme trend."

 

TRYKK HER OG LES HELE SAKEN PÅ DIGI.NO

"Allerede finnes det gode løsninger som SammeVei."

Oslo trenger mer bildeling for å fortjene ledertrøya som Europas miljøhovedstad. Hvis 3-5% av bilistene som kjører gjennom bompengeringen hver dag hadde samkjørt, hadde man fjernet mellom 5000 og 15000 biler fra Oslo-trafikken daglig.

SammeVei er nevnt som en løsning som allerede legger til rette for god bildeling.

TRYKK HER og les hele saken på Aftenposten

 

 

Trenger DU skyss til Frogner, Lier, Sonsveien eller Vestby stasjon?

Mange som tilbyr, men for få som etterspør skyss til togstasjonen

Mandag 16. april går 'Kjør sammen til toget' pilotprosjektet av stabelen, et samarbeidsprosjekt med NSB og Bane NOR. Allerede denne uken har mange sjåfører tilbudt skyss til togstasjonene på Frogner, Sonsveien, Vestby og Lier, men får få togpendlere ønsker å la seg bli plukket opp av andre som skal samme vei.

Vi oppfordrer derfor flere togreisende til å etterspørre skyss til togstasjonen, for tilbudet av turer er der! Så håper vi at bilistene som har tilbudt skyss denne uken, fortsetter å gjøre det fremover.

Les mer om pilotprosjektet HER.

Kjør sammen - vinn gratis tog i ett år

"Prosjektet «Kjør sammen til toget» er et samarbeid mellom Bane NOR, NSB og den nye samkjøringstjenesten Samme-Vei, som utvikles på Forskningsparken i Oslo. Prosjektet starter 16. april og vil gå fram til 22. juni ved fire togstasjoner i Norge. 
Lier stasjon er en av de utvalgte stasjonene. 

Reserverte plasser
Som navnet tilsier går prosjektet ut på å kjøre sammen til jobben, og dermed hjelpe både miljøet og parkeringsproblemene ved togstasjoner. 
Ved å laste ned og registrere samkjøringer på SammeVei-appen vil du også kunne benytte de reserverte parkeringsplassene på Lier stasjon. 
Plassene det dreier seg om er de som ligger på høyre hånd når med en gang du kjører inn på stasjonsområdet. 
Og ja, det vil bli gjennomført stikkprøver i pilotperioden. Biler som står parkert på de reserverte parkeringsplassene, vil bli sjekket opp mot registreringene gjort av samkjørerne."

👉🏼 Les mer om pilotprosjektet på Lierposten

Mandag neste uke begynner togpendlere å samkjøre til togstasjonen!

Mandag 16. april begynner togpendlere ved Lier, Frogner, Sonsveien og Vestby stasjon å kjøre sammen til togstasjonen. NSB og BaneNOR ønsker i samarbeid med SammeVei blant annet å utnytte eksisterende parkeringskapasitet på en mer effektiv måte, ved å øke antallet personer per bil parkert ved togstasjonen. 

👉🏼 Les mer om pilotprosjektet på p4.no

Kjør sammen til toget, og få reservert parkering!

"Her kan du få egen parkeringsplass, men bare om du tar med deg naboen

Med pilotprosjektet «Kjør sammen til toget» skal NSB og Bane NOR teste ut samkjøringsløsning og tanken er at dette kan lette pendlernes hverdagslogistikk.

Fram til 22. juni vil 12 sentrale parkeringsplasser ved Frogner stasjon være forbeholdt bilister som tar med seg en reisende til toget.

Tar du med deg naboen til Frogner stasjon kan du altså få egen parkeringsplass.

Det er gründerbedriften SammeVei som har utviklet samkjøringsløsningen.

Med i pilotprosjektet er Frogner, Lier, Sonsveien og Vestby stasjoner.

– Ideen bak samkjøringsløsningen er at det skal være like enkelt for folk å sitte på med noen som å ta sin egen bil fra a til b, forteller gründer og daglig leder Rasmus Myklebust i SammeVei."

LES HELE SAKEN HER

Påsken er over, og du kan nå igjen finne noen å kjøre sammen med!

Hei!🐣

Snart er påskeferien over for de fleste, og vi håper du hadde fine og avslappende dager med venner og familie!

Tilbake i hverdagen er det viktig å ta et smart valg når det gjelder transport til og fra arbeidsplassen, og her kommer SammeVei inn!

Slik samkjører du med SammeVei:

 1. Aktiver en eller flere turer senest klokken 21 kvelden før du ønsker å samkjøre
 2. SammeVei gir beskjed og informasjon om hvem du kjører sammen med klokken 22
 3. Etter det har du alt for å samkjøre neste dag 😃

Vi gleder oss til din neste tur med SammeVei, og ønsker deg en fortsatt fin dag videre!

Med vennlig hilsen,
Rasmus, Ole, Moritz, Petr og James fra SammeVei