VestreViken2.png

Kjør sammen til jobben

- Et samarbeid mellom Vestre Viken HF og SammeVei AS - 

Kampanjeperiode: 3. september til 14. oktober 2018 | Lokasjoner: Blakstad, Bærum og Drammen

Det er gratis og uforpliktende å delta - og ALLE påmeldte er med i trekning av fine premier!

(Meld deg på kampanjen for ikke å gå glipp av viktig informasjon)


SPØRSMÅL OM TILBAKEMELDING VIA VIDEO? SCROLL NED TIL OFTE STILTE SPØRSMÅL.


Vestre Viken ønsker å gå i front for å kutte klimagassutslipp, være en pionér innen testing av ny, grønn teknologi utviklet i Norge - men viktigst av alt legge til rette for en enklere hverdag for sine ansatte. Ifølge NAF ønsker hele en av tre å samkjøre i hverdagen dersom det ble tilrettelagt for det.

Prøv samkjøring med en kollega én gang og finn ut om det kan være noe for deg - og vinn flotte premier! Som samkjører kan du spare tid og penger, og du slår et slag for miljøet! Du møter og blir bedre kjent med nye kollegaer, og du bidrar til å skape et bedre transporttilbud til og fra arbeidsplassen - og sist men ikke minst hjelper du en kollega!


Det koster så lite å kjøre sammen med en kollega - men åpner et hav av muligheter. Bli med DU også!

- - -

Vær klar når kampanjen begynner etter sommeren! 


- Kjør sammen til jobben -

 Meld deg på gratis!  Du kan nå melde deg Vestre Vikens 'Kjør sammen til jobben' kampanje - helt gratis! Alle påmeldte er automatisk med i trekningen av fine premier!

Meld deg på gratis!

Du kan nå melde deg Vestre Vikens 'Kjør sammen til jobben' kampanje - helt gratis! Alle påmeldte er automatisk med i trekningen av fine premier!

 Kjør sammen med en kollega!  Kjør sammen med kollegaer fra og med 3. september - og spar tid, penger og miljøet! Du bidrar til færre biler på veiene og bedre fremkommelighet.

Kjør sammen med en kollega!

Kjør sammen med kollegaer fra og med 3. september - og spar tid, penger og miljøet! Du bidrar til færre biler på veiene og bedre fremkommelighet.

 Vinn flotte premier!  Alle påmeldte er med i trekningen av fine premier! Videre venter mange andre overraskelser til ansatte som prøver å kjøre sammen med en kollega til jobben i løpet av kampanjen. Vi trekker en vinner i slutten av hver kampanjeuke (ukene 36 til 41).

Vinn flotte premier!

Alle påmeldte er med i trekningen av fine premier! Videre venter mange andre overraskelser til ansatte som prøver å kjøre sammen med en kollega til jobben i løpet av kampanjen. Vi trekker en vinner i slutten av hver kampanjeuke (ukene 36 til 41).

Ikke nøl med å ta kontakt via e-post på hjelp@sammevei.no skulle du lure på noe!


- Dette skjer fremover -

 Testperiode  13. august - 2. september Er du teknologi-interessert, ønsker å møte utviklerne bak SammeVei-appen og vil påvirke løsningen frem til kampanjestart? Huk av at du ønsker å delta i testperioden når du melder deg på kampanjen!

Testperiode 13. august - 2. september

Er du teknologi-interessert, ønsker å møte utviklerne bak SammeVei-appen og vil påvirke løsningen frem til kampanjestart? Huk av at du ønsker å delta i testperioden når du melder deg på kampanjen!

 Kampanjeperiode  3. September - 14. oktober Kampanjen varer i fire uker, og gir Vestre Vikens ansatte en unik mulighet til å opprette et velfungerende samkjøringsnettverk til og fra arbeidsplassen!

Kampanjeperiode 3. September - 14. oktober

Kampanjen varer i fire uker, og gir Vestre Vikens ansatte en unik mulighet til å opprette et velfungerende samkjøringsnettverk til og fra arbeidsplassen!

 Evaluering og videreføring  Vestre Viken håper at flere ansatte benytter seg av SammeVei og samkjøring i etterkant av kampanjen, og jevnlig aktiverer turer - kanskje du har mulighet én gang i uken?

Evaluering og videreføring

Vestre Viken håper at flere ansatte benytter seg av SammeVei og samkjøring i etterkant av kampanjen, og jevnlig aktiverer turer - kanskje du har mulighet én gang i uken?

SammeVei vil være tilstede ved Blakstad, Bærum og Drammen ved flere anledninger for å hjelpe ansatte med å komme i gang og svare på alt av øvrige spørsmål. Mer info kommer via e-post, meld deg på for ikke å glipp av noe.


Oversikt over arrangementer


I forkant av testperioden arranges velkomstsamlinger for ansatte som har registrert seg som testbrukere. Likevel er også øvrige ansatte hjertelig invitert til å komme innom.

Ansatte står fritt til å komme til samlingen som passer best.

 

Bærum

Velkomstsamling 14.08. kl 10:00-10:20 og 11:00-11:20 (Auditoriet BS)

Drammen

Velkomstsamling 13.08. kl 10:00-10:20 og 11:00-11:20 (Møterom Strømsø, Forsyningsblokka)


Etter velkomstsamlingen tester ansatte hvordan det er å kjøre sammen og oppfordres til å gi tilbakemelding underveis.

Ansatte kan ringe inn via appear.in til tidene under. TRYKK HER for å ringe inn på video. Lenken tar deg direkte til et videoanrop med representanter fra SammeVei. NB: appear.in kan være blokkert på Internet Explorer, som er standard nettleseren på de fleste ansatte datamaskiner. Med Google Chrome som nettleser vil det derimot være mulig å ringe inn.

Hvis du foretrekker å ringe inn via telefon, kan du ringe til 90938214.

 

Tilbakemelding testperiode uke #1 17.08. kl 10-12

Tilbakemelding testperiode uke #2 22.08. kl 10-12

Tilbakemelding testperiode uke #3 29.08. kl 10-12


Etter testperioden begynner "Kjør sammen til jobben" kampanjen, og det hele begynner med en kick-off samling.

Ansatte står fritt til å komme til samlingen som passer best.

 

Blakstad

Kick-off 04.09. kl 8:00-8:20 /11:00-11:20 / 14:00-14:20 (Møterom AdmBygg 18 pers)

Bærum

Kick-ff 04.09. kl 8:00-8:20 /11:00-11:20 / 14:00-14:20 (Møterom Auditoriet BS)

Drammen

Kick-off 03.09. kl 8:00-8:20 /11:00-11:20 / 14:00-14:20 (Møterom Auditoriet DS)


Gjennom hele kampanjen vil representanter fra SammeVei være tilgjengelig for spørsmål og tilbakemelding.

Ansatte kan ringe inn via appear.in til tidene under. TRYKK HER for å ringe inn på video. Lenken tar deg direkte til et videoanrop med representanter fra SammeVei. NB: appear.in kan være blokkert på Internet Explorer, som er standard nettleseren på de fleste ansatte datamaskiner. Med Google Chrome som nettleser vil det derimot være mulig å ringe inn.

Hvis du foretrekker å ringe inn via telefon, kan du ringe til 90938214.

 

Tilbakemelding kampanjeuke #1 11.09. kl 10:30-12 og 14:30-16

Tilbakemelding kampanjeuke #2 18.09. kl 10:30-12 og 14:30-16

Tilbakemelding kampanjeuke #3 25.09. kl 10:30-12 og 14:30-16

Tilbakemelding kampanjeuke #4 02.11. kl 10:30-12 og 14:30-16


I siste kampanjeuke inviterer SammeVei til en avsluttende tilbakemeldingsrunde.

Ansatte står fritt til å komme til samlingen som passer best.

 

Blakstad

Avslutning 12.10. kl 8:00-8:20 / 11:00-11:20 / 14:00-14:20 (Møterom AdmBygg 18 pers)

Bærum

Avslutning 12.10. kl 8:00-8:20 / 11:00-11:20 / 14:00-14:20 (Møterom Auditoriet BS)

Drammen

Avslutning 10.10. kl 8:00-8:20 / 11:00-11:20 / 14:00-14:20 (Møterom Strømsø, Forsyningsblokka)


Ris og Ros: Hvordan kontakte SammeVei?

Teamet i SammeVei ønsker å få din tilbakemelding knyttet til "Kjør sammen til jobben" kampanjen, SammeVei-appen, hvordan det er å samkjøre, hvor fleksibel du er mtp. avreisetidspunkt og mer. Engasjerte brukere som gir god og konstruktiv tilbakemelding setter SammeVei stor pris på. Bidra til å gjøre SammeVei og "Kjør sammen til jobben" kampanjen til en suksess!

Ikke nøl med å kontakte oss via e-post på hjelp@sammevei.no - vi svarer innen rekordtid!

Du kan også ringe oss på telefon (90938214) når som helst. 


Ofte stilte spørsmål.

HVORFOR RINGE INN VIA VIDEO?

Vi ønsker å legge til rette for at flere ansatte får mulighet til aktivt å kunne delta under testperioden, samt å gi tilbakemelding gjennom kampanjeperioden fra og med 3. september. I en travel hverdag har mange ikke mulighet til å sette av 20-30 minutter for å delta under fysiske samlinger. Vi legger derfor til rette for at ansatte kan ringe inn via telefon (90938214) når det passer, samt ringe inn via VIDEO, fremfor å være nødt til å møte opp fysisk.

 

Hvordan ringe inn via video?

Det er enkelt og krever ingen nedlastning eller pålogging.

Vi bruker en videoløsning som heter appear.in, som gjør det enkelt for deg å ringe oss via video. Løsningen krever ingen nedlastninger og du kan ringe oss via telefon eller laptop som har innebygd kamera.

TRYKK HER FOR Å RINGE INN

 

HVA TRENGER JEG FOR Å RINGE INN PÅ APPEAR.IN?

Type nettleser: Google Chrome.

Datamaskin eller mobiltelefon med mikrofon. Har du kamera er det en fordel, men det er ikke nødvendig.

NB: appear.in kan være blokkert på Internet Explorer, som er standard nettleseren på de fleste ansatte datamaskiner. Med Google Chrome som nettleser vil det derimot være mulig å ringe inn.

For å ringe inn, KLIKK HER til tidspunktene lengre opp på denne siden. Lenken tar deg direkte til et videoanrop med representanter fra SammeVei.

Mer informasjon om appear.in finner du her: https://appear.in/

 

Når kan jeg ringe inn?

Lengre oppe på denne siden finner du tidspunkt for når representanter fra SammeVei er tilgjengelig på video. Ønsker du å ringe inn til et annet tidspunkt? Send oss en e-post på mgkb@sammevei.no.

 

Hva er 'Kjør sammen til jobben'-kampanjen?

'Kjør sammen til jobben' er et samarbeidsprosjekt mellom Vestre Viken og SammeVei. Målet med kampanjen er å skape entusiasme for ny grønn teknologi og dra i gang et nytt og miljøvennlig mobilitetstilbud til arbeidsplassen som frigjør tid og reduserer pendleutgifter for de ansatte. Det beste er at de ansatte kan fortsette å utvikle samkjøringsnettverket selv etter at kampanjen er over.

Kampanjen varer fra 3. september til 14. oktober 2018, og flest mulig ansatte oppfordres til å teste samkjøring via SammeVei-appen minst én gang i løpet av kampanjeperioden.

Før kampanjestart arrangeres en testperiode, der ansatte som ønsker å teste samkjøringsløsningen sammen med representanter fra SammeVei i forkant av kampanjestart, kan gjøre det. "Hvordan kan jeg melde meg på testperioden?" - På samme skjema der ansatte melder seg på kampanjen, har du mulighet til å huke av at du ønsker å delta i testperioden. Testperioden varer i tre uker, fra 13. august til 2. september. Her vil du ha mulighet til å teste samkjøringsløsningen SammeVei i tett samarbeid med teamet bak løsningen, og får en unik innsikt i hvordan appen fungerer og mulighet til å påvirke videre utvikling av løsningen.

 

Hvordan kan jeg delta under 'kjør sammen til jobben'-kampanjen?

Det er enkelt å delta, TRYKK HER! Påmeldingen er gratis og uforpliktende.

 

Hvorfor samarbeider Vestre Viken med SammeVei?

En undersøkelse gjennomført av NAF fastslår at hele en av tre ville samkjørt til arbeidsplassen dersom det var lagt til rette for det. Vestre Viken ønsker å gjøre noe med dette, og har inngått et samarbeid med SammeVei for å legge til rette for at ansatte ved helseforetaket skal få mulighet til å prøve samkjøring i til jobb hvis de ønsker.

Vestre Viken har gjennom sin miljøpolicy og sine miljømål forpliktet seg til å bli en bedre miljøaktør. Som et av de største helseforetakene i Norge bør Vestre Viken gå foran og legge til rette for at ansatte skal ta gode miljøvalg. Et av de vesentlige miljøaspektene for foretaket er transport, herunder transport av de ca.9.400 ansatte som skal til og fra jobb. I en reisevaneundersøkelse gjennomført i Vestre Viken i 2015, sa 72 % av respondentene at de benytter bil om hoved fremkomstmiddel til-fra jobb. Dette generer mye biltrafikk, som igjen medfører klimagassutslipp, dårlig luftkvalitet lokalt, rushtrafikk problematikk på de meste trafikkerte ferdselsårene og behov for areal til parkering. Vestre Viken ønsker å være en ansvarlig arbeidsgiver og legge til rette for at ansatte kan foreta gode miljøvalg.

 

Må jeg kjøre sammen hver dag?

Nei. Ansatte står fri til å bruke SammeVei etter eget behov. Gjennom kampanjeperioden vil det utpekes felles "satsnings-dager" (1-2 dager per uke), hvor flest mulig som har anledning prøver samkjøring. Vi oppfordrer alle deltakerne til å benytte SammeVei minst én gang i løpet av kampanjeperioden.

 

Hvilke lokasjoner er med i kampanjen?

Målgruppen for kampanjeperioden er ansatte i Vestre Viken som jobber ved de tre lokasjonene Bærum, Blakstad og Drammen. Likevel kan ansatte fra andre avdelinger laste ned SammeVei og kjøre sammen med kollegaer.

 

Hvorfor samkjøre med en kollega til og fra arbeidsplassen?

Hjelp en kollega på arbeidsreisen. Ta med en kollega som ellers ville brukt mye lengre tid til jobben. 

Spar tid. Lei av bilkø? Ved å samkjøre fremfor å kjøre alene bidrar du til bedre fremkommeligheten på arbeidsreisen. Har du en kollega langs reiseruten din, som har et dårlig kollektivtilbud? Tilby vedkommende skyss og han kan spare opp til en time én vei.

Spar penger. Sjåfør og passasjer kan dele pendlekostnaden og reisen blir billigere for alle.

Møte spennende kollegaer. Samkjøring til og fra arbeidsplassen gjør det enkelt å bli bedre kjent med kollegaer fra andre avdelinger, utveksle ideer og erfaringer. Samkjøring er sosialt!

Reduser klimagassutslipp på enkelt vis ved å redusere antallet biler på veien. La bilen stå og sitt på med andre, eller tilby skyss til kollegaer, og bidra til færre biler på veiene og bedre luftkvalitet i nærmiljøet.

 

Dette skjer fremover

Påmelding: Påmeldingen til kampanjen åpner 5. juni - Meld deg på og engasjer dine kollegaer til å gjøre det samme

Testperiode: Uke 33, 34 og 35 - Ansatte som har meldt seg på som TESTBRUKERE prøver samkjøringsappen SammeVei

Kampanjeperiode: Uke 36, 37, 38, 39, 40 og 41 - ALLE ANSATTE oppfordres til å prøve samkjøring minst én gang

Evaluering av kampanjen: Uke 42 - SammeVei evaluerer kampanjen

Resultater/Statistikk: Resultater, statistikk og mer publiseres etter høstferien

 

Koster det noe å delta?

Nei. Det koster INGENTNG å delta! Vi oppfordrer derfor flest mulig til å melde seg på, og prøve samkjøring med SammeVei minst én gang.

 

Koster det penger å bruke sammevei?

Sjåfør og passasjer kan dele pendlekostnaden. Passasjeren kan betale en lovregulert sats på kr 1,75 per kilometer.

 

ER DET LOV SAMKJØRE MOT VEDERLAG?

Ja. Yrkestransportloven § 20 legger til rette for samkjøring mot vederlag for personer med sammenfallende transportbehov. TRYKK HER for mer informasjon.

 

Deltar kun vestre viken ansatte i kampanjen?

Ja. Premier er forbeholdt Vestre Vikens ansatte. Samtidig er SammeVei-appen åpen for nedlastning for alle, og alle som ønsker kan installere samkjøringstjenesten og tilby eller etterspørre turer.

 

Hvem er SammeVei?

SammeVei er en norsk oppstartsbedrift med kontor på Forskningsparken i Oslo. Siden august 2017 jobber selskapet med en samkjøringsløsning som på sikt skal gjøre det like enkelt å sitte på med noen som å ta sin egen bil. Det har vært stor interesse for SammeVei i media, med omtalelser blant annet på Forbrukerinspektørene på NRK, Dagens Næringsliv og DNB FEED. SammeVei har per i dag et internasjonalt team bestående av fire fulltids- og to deltidsansatte, og investorer fra Norge og USA. Mer informasjon om SammeVei finner du på www.sammevei.no.

 

HVORDAN FUNGERER SAMMEVEI-APPEN?

SammeVei-appen er enkelt å bruke og du kan laste den ned her: iOS - Android.

Etter at du har fullført registreringen i appen, har du mulighet til å aktivere turer for neste dag. Ved å aktivere en tur, godtar du å sitte på eller plukke opp personen du blir matchet med. SammeVei sørger for at brukere kun blir matchet med andre med sammenfallende transportbehov. Aktiverer du turer for neste dag, gir SammeVei-appen beskjed hvem du kjører sammen med klokken 22, gitt at SammeVei har funnet en du kan samkjøre med.

Deretter er alt sjåfører trenger å gjøre å trykke på «Start Tur» knappen når vedkommende begynner å kjøre. Passasjeren vil da få en melding om at sjåføren har begynt å kjøre, samt se sjåførens bil i kartet. På den måten kan passasjeren gjøre seg klar og gå til avtalt møtested når sjåføren nærmer seg. Trykk her for å se hvordan SammeVei-appen fungerer. God tur!

Varslinger og stedstjenester. For å benytte SammeVei, behøver brukere å aktivere varslinger og stedstjenester. Uten dette vil ikke SammeVei fungere slik det skal, og brukere vil ikke tilby/etterspørre turer, få match på arbeidsreisen mm. 

- -

TRYKK HER FOR MER INFORMASJON KNYTTET TIL PERSONVERN

- - - -

 TRYKK HER FOR MER INFORMASJON OM SAMMEVEI


Var det noe du ikke fikk svar på?

 IKKE nøl med å ta kontakt! Send en e-post til hjelp@sammevei.no med spørsmål eller kommentarer relatert til SammeVei eller 'Kjør sammen til jobben'-kampanjen. Det er sikkert flere som lurer på det samme, og vi setter derfor stor pris på alle henvendelser. Vi oppdaterer listen med ofte stilte spørsmål fortløpende. Du vil stort sett få svar innen rekordtid!


Med vennlig hilsen,

Vestre Viken HF & SammeVei AS