Nysgjerrig på mer samkjøring i Bergen og din bedrift?

- da er du riktig her!

 
 

Hvordan er det å samkjøre på arbeidsreisen? —> Les om Kristian og Gunn Ingfrids samkjøringshistorie i Bergen

 

Hvorfor prøve ut samkjøring på arbeidsreisen?

 
SPAR TID   Samkjøring bidrar til å fjerne biler fra veiene og mindre trafikk betyr bedre fremkommelighet. Du får også tilgang til 2+ felt.

SPAR TID

Samkjøring bidrar til å fjerne biler fra veiene og mindre trafikk betyr bedre fremkommelighet. Du får også tilgang til 2+ felt.

SPAR MILJØET   Samkjøring er et enkelt men effektivt miljøtiltak. I snitt sitter 1,15 personer per bil på arbeidsreisen. Slå et slag for miljøet og tilby skyss på arbeidsreisen.

SPAR MILJØET

Samkjøring er et enkelt men effektivt miljøtiltak. I snitt sitter 1,15 personer per bil på arbeidsreisen. Slå et slag for miljøet og tilby skyss på arbeidsreisen.

SPAR PENGER   Tilby skyss til pendlere som skal samme vei og del kostnaden for turen med passasjeren som sitter på -  skattefritt  og  lovlig !

SPAR PENGER

Tilby skyss til pendlere som skal samme vei og del kostnaden for turen med passasjeren som sitter på - skattefritt og lovlig!

VÆR SOSIAL   Start dagen riktig - ha en hyggelig prat med en nabo eller kollega på vei til jobb og få energi en kopp kaffe ikke kan gi deg!

VÆR SOSIAL

Start dagen riktig - ha en hyggelig prat med en nabo eller kollega på vei til jobb og få energi en kopp kaffe ikke kan gi deg!

 

Disse kommunene omtaler samkjøring

 
 

Bli kjent med SammeVei

 
Logo - 2480x2480.jpg

SammeVei er en norsk oppstartsbedrift med kontor på Forskningsparken i Oslo som siden høsten 2017 jobber med å utvikle en samkjøringsløsning. SammeVei består at et internasjonalt team fra Norge og utlandet som har en visjon om å gjøre det like enkelt å sitte på med noen som å ta sin egen bil. Du kan lese og høre mer om oss blant annet på Forbrukerinspektørene på NRKDagens Næringsliv og DNB FEED.

Over 10.000 nordmenn har lastet ned SammeVeis samkjøringsplattform hittil. Via plattformen vår hjelper vi pendlere som ønsker å samkjøre på arbeidsreisen. Ved å fylle opp tomme seter på veiene bidrar SammeVei, sammen med sine brukere, til bedre flyt i trafikken, mer miljøvennlig transport, og et mer heldekkende transporttilbud. Mer samkjøring er til gode for den enkelte og samfunnet som helhet.

Ta gjerne kontakt med oss hvis det er noe mer du lurer på!

 

hvordan kan vi dra i gang samkjøring i bergens-området?

 
Kristian Amlie, samkjøringsambassadør i Bergen

Kristian Amlie, samkjøringsambassadør i Bergen

Steg 1 - Motiverte pendlere som Kristian som gjør det lille ekstra

Å dra i gang samkjøring krever en kollektiv innsats over tid. Kunnskapsbygging og ikke minst en tilstrekkelig brukermasse er avgjørende for å løfte samkjøring til et reelt transportalternativ på arbeidsreisen. Samkjøring og relaterte løsninger er ukjent eller nytt for folk flest, derfor trenger vi din hjelp. Har du en nabo eller kollega som kan være interessert i samkjøring? Del lenken til nettsiden og tips vedkommende om SammeVei. Gjennomfør gjerne en testtur sammen for å se hvordan SammeVei fungerer. Når dere oppretter matchende turer, en som passasjer og en som sjåfør, vil dere få treff med hverandre å oppleve alle aspekter ved samkjøringsplattformen.

Hjelp med å komme i gang?

 

Steg 2 - Bedriftspartner som ønsker å ta del i utviklingen av neste versjon

Vi inviterer bedrifter som har lyst til å delta i en samkjøringsdugnad for å utvikle neste versjon av SammeVei. Fra erfaring vet vi at en slik test- og utviklingsperiode er både spennende og relevant, særlig for ansatte som selv jobber med digitalisering / teknologiutvikling.

Gjennom uforpliktende workshops og diskusjon kan ansatte i din bedrift legge grunnmuren for neste versjon av SammeVei. Kan det være interesse for samkjøring i din bedrift? Ta kontakt for mer informasjon for å legge til rette for et engasjerende, lærerikt tiltak for deg og dine ansatte. Send oss en e-post her.

Ønsker du og dine kollegaer å bidra i utviklingen av neste versjon av SammeVei?  Ta kontakt.

Ønsker du og dine kollegaer å bidra i utviklingen av neste versjon av SammeVei? Ta kontakt.

 
Klarer vi å dra i gang et selvgående og bærekraftig samkjøringsnettverk i Bergens-området?

Klarer vi å dra i gang et selvgående og bærekraftig samkjøringsnettverk i Bergens-området?

Steg 3 - Offisiell lansering av SammeVei og samkjøring i Bergen

Når vi, sammen med din hjelp, har skapt interesse for og spredt informasjon om samkjøring og fordelene ved det, kan vi lansere SammeVei i Bergen. Se for deg at bilene som suser forbi alle er ekstra “bussavganger” du som passasjer kan benytte deg av på arbeidsreisen. Lykkes vi, vil det være like enkelt å sitte på med noen som å kjøre selv - sammen kan gjøre en forskjell!

I mellomtiden oppfordrer vi deg til å teste ut SammeVei, informere venner og bekjente om fordelene ved å kjøre sammen (b.a spare tid, penger og miljøet) og sende inn tilbakemelding og forslag til forbedring til oss. Du finner oss i chatteboksen nederst til høyre på skjermen!

 

SammeVei og pendlere i Bergens-området

 
 
 

Ofte stilte spørsmål

Klikk på et spørsmål for mer informasjon.

 

--> "Hva er samkjøring?"

Samkjøring går ut på at to eller fler med sammenfallende transportbehov kjører sammen, fremfor hver for seg. Samkjøring er smart, grønt, sosialt - og du sparer tid og penger.

--> “Er det lov å dele kostnaden for turen med den man samkjører med?”

Ja. Samkjøring mot vederlag er lovlig i henhold til norsk lovgivning (Yrkestransportloven § 20). Les hele innstillingen til Stortinget HER.

--> “Må jeg ha bil for å bruke sammevei?”

Nei. Med SammeVei kan du samkjøre både som passasjer og sjåfør. Du kan velge mellom å tilby og etterspørre skyss, når det passer.

--> “Hvordan øker jeg sjansen for å finne en å samkjøre med?”

Økt fleksibilitet når det gjelder avreisetidspunkt øker sjansen for at det finnes en du kan kjøre sammen med. Når du oppretter turer, velg eksempelvis 30 eller 40 minutter fleksibilitet fremfor 5.

--> “Hvordan beregnes prisen for en tur?”

Passasjeren deler kostnaden for turen med sjåføren. Passasjeren betaler NOK 1 per kilometer samkjøring (min. 35, maks. 400), hvorav 80% går til sjåføren. Betalingen skjer automatisk via SammeVei appen. Mer informasjon om betaling og pris finner du her.

--> “Hvordan gir jeg beskjed om at jeg ønsker å samkjøre?”

Trykk på Opprett Tur eller pluss-symbolet nederst på skjermen. Velg deretter når og hvor du ønsker å kjøre sammen og opprett turen.

--> “Hva skjer etter at jeg har lagt ut en tur som sjåfør/passasjer?”

Når du har opprettet en tur, en jobben din gjort. SammeVei gir beskjed når en annen bruker oppretter en tur som er relevant for deg. Opprett flere turer, gjerne for hele arbeidsuken, og sikre at du får beskjed når en nabo eller kollega skal samme vei.

--> “Hva skjer etter at jeg har fått treff for samkjøring?”

Når du har fått treff for samkjøring, finner du all informasjon du trenger for å kjøre sammen i appen. Klikk på turen der du har fått treff for mer informasjon. Vi anbefaler at du kontakter personen du er satt opp til å samkjøre med, for å dobbeltsjekke om foreslått hentested og -tidspunkt passer, eller for å avtale et alternativ hentested og -tidspunkt.

For sjåfører: Husk å klikke “START TUR” når du begynner å kjøre mot avtalt hentested. Gjør du det, vil passasjeren kunne se bilen din i kartet og vite når du er fremme.

--> “Hvordan kansellerer jeg en tur der jeg har fått treff?”

Per i dag finnes det ingen “slett tur” knapp for turer der man fått treff for samkjøring. SammeVei er en vennetjeneste og vi ønsker ikke at terskelen for ikke å gjennomføre en tur man tidligere har sagt ja til. Spesielt for passasjer er det ugunstig på kort varsel få beskjed om at sjåføren har slettet turen som var avtalt, en må i så tilfelle finne et transportalternativ.

Skulle du være nødt til å kansellere en tur, ta kontakt med vedkommende og gi beskjed om at du ikke kan samkjøre likevel. Prøv å gi beskjed i god tid.

 

Noe mer du lurer på? Klikk HER.