Ofte stilte spørsmål

Hvorfor har vi en slik kampanje? 

Vi utvikler programvaren for å drifte den største, nullutslippende private / offentlige flåten for urban pendling. Dette fører til billigere, enklere og miljøsparende pendling.  

 Hvis pendlere i Stavanger som daglig kjører gjennom de to tunnelene samkjører (helst i elbil), vil de kunne spare opp til 3.000kr i måneden. Det fører til færre biler på veiene som fører til redusert klimautslipp, noe vi jobber for å oppnå.

Hvorfor har Kolumbus en slik kampanje?

Kolumbus er inne i en spennende fase. Fordi de har et politisk mandat om å være regionens offentlige mobilitetsaktør, ønsker de å utvide tilbudet til å omfatte blant annet bysykkel, selvkjørende buss, tog, gange, bildeling og dør til dør-transport, og tar derfor del i mange spennende prosjekter. Deres ledestjerne er Nullvekstmålet, som betyr å gjøre det enklere å bevege seg uten å bruke egen bil. De skal derfor lære mer om samkjøring sammen med SammeVei.

Hvorfor skal jeg benytte meg av samkjøring?

Forbrukere kan spare opp til 3.000kr i måneden ved å benytte seg av samkjøring. Dette er penger som kan brukes på helt andre ting, eller noe så enkelt som sparing. Samkjøring via SammeVei er også en enkel og morsom måte å pendle på, da prosessen kun består av 3 enkle steg og det er sosialt. 

Hvor mye betaler jeg for en tur? 

Hvis man benytter seg av SammeVei App og samkjører, vil du betale ca. 100kr om dagen (tur/retur). Sjåføren motter da ca. 100kr for tur/retur som brukes til å betale for bilutgiftene ved turen. Opp til 35km koster 50kr og etter de kjørte 35kr koster det 1kr per km (for passasjerer). 

Får jeg noe for å benytte meg av samkjøring i kampanjeperioden?

Man vil få belønninger av Kolumbus. Passasjerer vil få et gratis månedskort i fjerde måned av kampanjen hvis de poster daglige turer gjennom hele kampanjeperioden. Sjåfører vil motta 200kr hver måned hvis de poster daglige turer i en måned. 

Hva om jeg deltar i kampanjen i mai eller senere? Hva får jeg?

Vi forventer at de fleste av brukerne vil delta i kampanjen i mars og april. Imidlertid kan de som hører om kampanjen senere og vil være med å støtte bærekraftig transport i Strand via Ryfylketunnelen, få insentiver i henhold til perioden de er aktive. 

 

Eksempel; Hvis en bruker laster ned SammeVei 25. april som passasjer og legger ut turer daglig til 25. juli, kan brukeren få et gratis månedskort fra Kolumbus. Hvis en bruker laster ned appen den første uken i juli, kan ikke brukeren få et gratis månedskort, men kan vinne en belønning basert på antall postede turer. Kolumbus og SammeVei vil fortsette å belønne de aktive brukerne av kampanjen de siste 2 månedene av kampanjen med forskjellige premier. 

Hvor finner jeg appen?

Appen kan lastes ned fra både AppStore og GooglePlay

For flere spørsmål rundt samkjøring, klikk HER