SammeVei er nå lansert på Apple Store og Google Play!

 
Highway6.jpeg

Ekte og enkel samkjøring i hverdagen

  1. Last ned SammeVei gratis fra Apple Store eller Google Play

  2. Be om eller tilby skyss (Legg ut turer i god tid for større sjanse for treff)

  3. SammeVei gir beskjed når en annen pendler har opprettet en relevant tur

Passasjerer blir plukket opp innen gåavstand fra angitt hentested.Typisk blir passasjerer plukket opp ved busstopp, bensinstasjoner, nærmeste kryss o.l. 

Sjåfører trykker på START TUR knappen i SammeVei-appen når de begynner å kjøre. Dette sender en melding til passasjeren med info om at sjåføren er på vei og passasjeren vil da kunne se sjåførens bil i kartet.

GOD TUR!

 
 
 
 
 
 

Gi beskjed om at du ønsker å samkjøre

Klikk opprett tur

Legg inn turinformasjon

IMG_3781.PNG

Vent på at en annen pendler oppretter en relevant tur

IMG_3734.PNG

Få treff for samkjøring

IMG_3738.PNG

TIPS: Når du har fått treff for samkjøring, anbefaler vi deg å kontakte personen du har blitt satt opp til å kjøre sammen med. Tidspunkt og sted for turen er foreslått av SammeVei, kontakt din passasjer/sjåfør for eventuelt å avtale et annet hentested eller tidspunkt.

 

Dagen for samkjøringen

Sjåføren starter turen

PNG image 11.png

og får navigasjon til foreslått hentested.

IMG_3744.PNG

Samtidig kan passasjeren se sjåførens bil i kartet.

IMG_3782.PNG

Sjåfør og passasjer rater turen i etterkant.

IMG_3746.PNG
 
 

Om SammeVei og samkjøring

Logo - 2480x2480.jpg

SammeVei er en norsk oppstartsbedrift med kontor på Forskningsparken i Oslo, og jobber siden august 2017 med en samkjøringsløsning som på sikt skal gjøre det like enkelt å sitte på med noen som å ta sin egen bil. Det har vært stor interesse for SammeVei i media med omtalelser blant annet på Forbrukerinspektørene på NRKDagens Næringsliv og DNB FEED. SammeVei har per i dag et internasjonalt team bestående av fire ansatte og investorer fra både Norge og USA.

Over 9000 nordmenn har lastet ned SammeVei. Vi hjelper pendlere som ønsker å samkjøre på arbeidsreisen. Ved å fylle opp tomme seter på veiene bidrar SammeVei med sine brukere til bedre flyt i trafikken, mer miljøvennlig transport, og et heldekkende transporttilbud som er det til gode for den enkelte og samfunnet som helhet.

“Får jeg treff for hver tur jeg oppretter?”

Ikke ennå. SammeVei er en ny, norsk oppstartsbedrift som utvikler en samkjøringsløsning som skal gjøre det lettere å finne en å kjøre sammen med. SammeVei er kun en tilrettelegger og brukerne står selv for tilbudet og etterspørselen av turer. I gjennomsnitt oppretter brukere rundt fem turer før de får treff. Får du ikke treff første gang du oppretter en tur, prøv igjen. SammeVei jobber kontinuerlig med å engasjere flere pendlere til å gi samkjøring en sjanse.

Spre derfor ordet om samkjøring og SammeVei og tips naboer og kollegaer om oss! Jo flere som tilbyr og etterspør skyss, desto større er alles sjanser å finne en å kjøre sammen med.

Problemer med å komme i gang? Ikke nøl med å kontakte oss. Vi hjelper deg!

 
 

Hvordan unngå feil?

SammeVei jobber daglig med feilretting og stabilisering. Skulle du likevel oppleve feil, forsøk stegene under.

1. Oppdater SammeVei-appen. Skulle du oppleve feil, sjekk først om du har installert nyeste versjon. Vi lanserer oppdateringer fortløpende og det er ikke alltid at mobilen din oppdaterer appen automatisk.

2. Restart appen. Skulle du oppleve en feil, restart SammeVei-appen. Det gjør susen i 99% av tilfellene.

3. Gi appen litt tid. Det er mye informasjon som appen prosesserer og laster inn i bakgrunnen. Ser du noe bevege seg på skjermen, vent til alt er ferdig lastet inn før du går videre til neste steg.  

4. Reinstaller SammeVei-appen. Skulle ikke det å restarte SammeVei-appen hjelpe, anbefaler vi deg å reinstallere appen. Enkelte brukere kan oppleve feil ved installasjonen av SammeVei, slik at en reinstallering er nødvendig for å få appen til å fungere som normalt.

Problemer? Kontakt oss her.

 
 

Ofte stilte spørsmål

 «HVA ER SAMKJØRING?»

Samkjøring går ut på at to eller flere personer med sammenfallende transportbehov kjører sammen, fremfor hver for seg.

 

«HVORFOR SAMKJØRE?»

Tilgang til kollektivfeltet er forbeholdt elbilsjåfører med passasjer i rushtiden. Ta med en passasjer, og spar opp til 40 minutter hver dag. Enkelte steder finnes det også +2 felt, der ALLE bilister med passasjer i bilen kan benytte seg av kollektivfeltet.

Del pendlekostnaden med de du kjører sammen med. Passasjeren deler kostnaden for turen med sjåføren. Som sjåfør vil du motta NOK 1.75 per kilometer samkjøring. Denne satsen baserer seg på statens sats for skattefri kjøregodtgjørelse og du er ikke pliktig til å betale skatt på det du mottar fra passasjeren.

Slå et slag for miljøet ved å bidra til reduserte klimagassutslipp, når du kjører sammen med noen fremfor å kjøre alene. La bilen stå og sitt på med andre, eller tilby skyss til andre spennende pendlere, og spar miljøet for CO2-utslipp.

Samkjøring er sosialt. Bli bedre kjent med naboer og kollegaer som skal samme vei. Start dagen med et smil og bli kjent med andre spennende pendlere, effekten av en god samtale på morgen er undervurdert!

“JEG PENDLER TIL UREGELMESSIGE TIDER, ER SAMKJØRING RELEVANT FOR MEG DA?”

Selvfølgelig. Uregelmessige reisevaner betyr ikke at samkjøring er mindre relevant for deg. Det er sikkert en eller annen som skal samme vei på samme tidspunkt. Så lenge stedet du reiser til er tilgjengelig med bil, kan samkjøring med SammeVei være relevant for deg. Tilby eller be om skyss, kanskje en annen skal samme vei til samme tid?”

“JEG FÅR EN FEILMELDING OM AT SAMMEVEI IKKE ER TILGJENGELIG FOR NEDLASTING, HVA SKAL JEG GJØRE?”

SammeVei er tilgjengelig for nedlasting kun i Norge. Sjekk i innstillingene dine for Apple App Store og Google Play hvilken region du har valgt. Velg Norge som region. Nå bør du kunne laste ned SammeVei.

“HVORDAN BEREGNES PRISEN FOR EN TUR?”

Passasjer og sjåfør deler transportkostnaden for turen. Passasjeren bidrar med NOK 1.75 per kilometer samkjøring. I tillegg kommer et administrasjonsgebyr på 20% for å betale transaksjonsgebyret.

Yrkestransportloven § 20 legger til rette for samkjøring mot vederlag for personer med sammenfallende transportbehov. TRYKK HER for mer informasjon.

“HVORDAN OVERFØRES PENGENE FRA PASSASJER TIL SJÅFØR?”

Sjåfører og passasjer legger inn henholdsvis betalingsinformasjon og kontonummeret i SammeVei appen.

For passasjerer: Den totale summen blir reserved på ditt kort når du har blitt satt opp til å kjøre sammen med en sjåfør. Når turen finner sted, det vil si når sjåføren bekrefter at vedkommende er på vei til deg, blir beløpet trukket fra ditt kort. Betalingen skjer sikkert fra ditt kort til sjåførens bankkonto gjennom en tredjeparts betalingsløsning. Du vil motta en kvittering når pengene for turen er trukket fra din konto via e-post. Skulle det dukke opp problemer med betalingen, er du nødt til å kontakte din bank for å løse problemet.

For sjåfører: Transaksjonsprosessen iverksettes kort tid etter at turen er startet og transportkostanden er bekreftet trukket fra passasjerens kort. Oppsamlet beløp som overføres må være på minst 20 NOK. Har passasjeren bidratt med mindre enn NOK 20, blir overføringen til sjåføren pausert inntil sjåførens samlede sparte transportkostnad overstiger NOK 20.

Transaksjonen via Stripe tar ca. en uke.

Brukervilkår

“HVORDAN ØKER JEG SJANSENE MINE FOR Å FÅ FINNE EN Å KJØRE SAMMEN MED?”

Økt fleksibilitet når det gjelder avreisetidspunkt øker sjansen for at det finnes en du kan kjøre sammen med. Når du oppretter turer, velg eksempelvis 30 minutter fleksibilitet fremfor 5, og sannsynligheten din for å få treff går opp.

"HVORFOR ER DET IKKE FLERE SOM SAMKJØRER I DAG?"

En undersøkelse NAF har gjennomført, viser at potensialet for samkjøring er stort. Hele en av tre ville samkjørt dersom det var tilrettelagt for det. Med SammeVei skal det på sikt bli like enkelt å samkjøre som å ta sin egen bil. Sitt ved frokostbordet og la deg bli plukket opp av pendlere som kjører gjennom ditt nabolag, eller ta med en kollega i elbilen din og sus forbi køen i kollektivfeltet.

"HVORDAN KOBLES SJÅFØRER OG PASSASJERER?"

Pendlere gir beskjed via SammeVei-appen om de ønsker å samkjøre neste dag før klokken 21 kvelden før. SammeVei fanger opp alle svar, finner hvem som egner seg best til å kjøre sammen og beskjed hvem man pendler med klokken 22 kvelden før. Ønsker du å gi beskjed om at du vil samkjøre flere dager, går det an også. Med SammeVei kan du gi beskjed om at du ønsker å samkjøre for en hel uke om gangen, det vil si at alt du trenger å gjøre er å gi beskjed søndag uken før, og vi finner hvem du kan samkjøre med hele uken etter. Enklere blir det ikke.

"HVA ER UNIKT MED SAMMEVEI?"

Det unike med SammeVei er at vi gjør det så enkelt som overhode mulig å velge samkjøring fremfor andre transportalternativer. Alt du trenger å gjøre er å gi beskjed om at du ønsker å samkjøre, og SammeVei tar seg av resten.

"HAR SAMMEVEI ET RATING SYSTEM?"

Ja. SammeVei har et rating system der du kan gi personer du har samkjørt med en til frem stjerner etter turen er fullført. Brukere med dårlig rating vil du ikke bli matchet med igjen.

"KAN JEG KANSELLERE EN TUR ETTER AT JEG HAR FÅTT SJÅFØR/PASSASJER?"

Har du aktivert en tur og fått et match, finnes det per i dag ingen knapp i appen for å kansellere turen man tidligere har aktivert. Grunnen for det er at terskelen for ikke å gjennomføre en tur man tidligere har aktivert, ikke skal være for lav. Likevel er det ikke noe problem å sende en melding til personen du er satt opp til å kjøre sammen med, og gi beskjed om at du dessverre ikke har mulighet til å gjennomføre turen. Skulle du kansellere en tur, er det viktig at du gir personen du er satt opp med beskjed i god tid.

"HVORDAN FÅR JEG TILGANG TIL PROFILEN MIN"

Gå inn i SammeVei-appen og trykk på de tre strekene øverst i venstre hjørnet for å åpne valgmenyen. Trykk deretter på profilen din øverst på menyen.

"HVORDAN LEGGER JEG TIL ELLER ENDRER PROFILBILDET MITT?"

Gå til profilen din og trykk på kamera-ikonet. Her kan du ta et helt nytt bilde, eller laste opp et bildet du har lagret på mobilen.

 

"HVORDAN LEGGE TIL/ENDRE HJEM- OG JOBBADRESSEN?"

Gå til "Adresser" i menyen og trykk deretter på "Fra" eller "Til", for å legge inn eller endre din vanlige pendlerute.

"HVORFOR MÅ JEG AKTIVERE PUSHVARSLINGER OG STEDSTJENESTER FOR Å BRUKE SAMMEVEI?"

Som passasjerer er det viktig å vite når sjåføren kommer frem, slik at du er ved møtestedet til avtalt tid. Uten pushvarslinger vil ikke du få en melding når sjåføren starter turen, eller når sjåføren sender deg andre meldinger via appen.

Som sjåfør er det viktig å ha stedstjenestene aktivert, slik at passasjeren kan følge sjåførbilen i kartet og være ved avtalt møtested til avtalt tid.

SammeVei-appen fungerer best med både pushvarslinger og stedstjenester slått på. Uten disse vil mange funksjoner ikke fungere, og det vil ikke være mulig for oss å koble deg med andre som skal samme vei. NB! SammeVei har IKKE tilgang til posisjonen din med mindre du som sjåfør trykker på "Start tur". Etter fullført tur mister SammeVei tilgang til posisjonen din.

“KAN JEG LEGGE UT TURER SOM STARTER LENGRE FREM I TID?”

Ja. I SammeVei-appen kan du opprette turer opp til ett år frem i tid.

“KAN JEG LEGGE UT LANGDISTANSE TURER, FEKS. FRA OSLO TIL BERGEN?”

Ja. I første omgang fokuserer SammeVei på den hverdagslige pendlingen til og fra arbeidsplassen, sannsynligheten for å få treff på slike turer vil derfor være begrenset.

“KAN JEG VELGE HVEM JEG VIL KJØRE SAMMEN MED?”

Per i dag kobler SammeVei sjåfører og passasjerer med sammenfallende transportbehov, uten først å gi beskjed til vedkommende om at SammeVei har funnet en relevant passasjer/sjåfør. Grunnen for det er å dra i gang trafikk på kort sikt. Fremover, med en større brukermasse, ønsker SammeVei å gi mer kontroll til den enkelte brukeren og la vedkommende selv bestemme hvem man vil bli matchet med.

“Er det lov samkjøre mot vederlag?”

Ja. Samkjøring mot vederlag er lovlig i henhold til norsk lovgivning (Yrkestransportloven § 20). Stortinget har vedtatt at en ikke trenger løyve for å ta med seg en passasjer med sammenfallende transportbehov. Vederlaget for turen kan ikke overstige passasjerens forholdsmessige del av den totale transportkostnaden for turen.

Klikk HER for mer informasjon.

Les hele innstillingen til Stortinget HER.

“Hvordan kan jeg se hvilke data SammeVei har lagret om meg?”

Klikk på “Last ned mine data” knappen i appen. Etter det vil du motta en e-post med dine data lagret av SammeVei.

(Denne funksjonaliteten vil bli implementert om kort tid.)

“hvorfor opplever jeg overlapp av informasjon i appen?”

For å kunne legge til rette for en god samkjøringsopplevelse, er det behov for å gi brukeren en rekke informasjon og funksjonalitet i appen. På mindre skjermer (eksempelvis iPhone 5 eller mindre) kan det forekomme overlapp. Grunnet et fåtall brukere med mobiltelefoner i denne størrelsen, har ikke tilpasningen til mindre skjermer vært en prioritet.

“Hvordan sletter jeg min bruker hos sammevei?”

Kontakt oss HER og be om å få din bruker slettet. Dette kan ta opp til to uker og du vil motta en bekreftelse når det er gjort

Savner beskrivelse av hvordan man får tilsendt sin data (ny link i appen) og hvordan man går frem for å slette sin bruker…

 
 

For sjåfører

“FÅR JEG BETALT FOR Å TILBY SKYSS?

Du kan ikke tjene deg rik ved å tilby skyss med SammeVei, men du kan dele kostanden for turen med passasjeren som sitter på.

“HVOR MYE KAN JEG SPARE VED Å TA MED EN PASSASJER?”

Passasjeren bidrar med NOK 1.75 per kilometer samkjøring. Prisen beregnes automatisk og transaksjonen fra passasjer til sjåfør settes igang etter at turen er startet. Husk derfor alltid å klikke START TUR når du begynner å kjøre.

“NÅR MOTTAR JEG PENGENE PASSASJEREN BIDRAR MED?”

Betalingsprosessen settes i gang når sjåfører starter turen ved å klikke “Start Tur” knappen i appen. Turer kan startes fra og med en time før til og med en time etter foreslått starttidspunkt. Totalt oppsamlet beløpt må være på minimum NOK 20 før en utbetaling kan finne sted. Det kan ta opp til syv virkedager før pengene ankommer sjåførens konto.

“Hvor mange passasjerer kan jeg tilby skyss til via sammevei?”

Per nå støtter SammeVei koblingen kun én passasjer per sjåfør for å øke treffraten for sjåfører i startfasen. Støtte for flere passasjerer implementeres på sikt.

“Jeg har fått et match men vil kansellere turen, hvordan gjør jeg det?”

Vi har valgt ikke å legge til en “slett tur” knapp, for turer der brukeren allerede har fått en passasjer/sjåfør. Ettersom SammeVei er en vennetjeneste, ønsker vi ikke å gjøre det for lettvint og spontant å kansellere en tur. Spesielt for en passasjer vil det være ugunstig når vedkommende plutselig får beskjed om at sjåføren har slettet turen som er avtalt. Passasjerer vil da se seg nødt til å finne et annet transportalternativ, som på kort varsel kan være vanskelig.

NB: Midlertidig står det ingenting i veien for å ta kontakt og på den måten kansellere turen.

"KAN JEG SPARE TID MED SAMMEVEI?"

Ja. Som elbilist i Oslo får du tilgang til kollektivfeltet i rushtiden når du har med passasjer/er. I Bergen får alle bilister tilgang til 2+ felt med passasjer/er. SammeVei hjelper deg med å finne passasjer på arbeidsreisen din, slik at du kan suse forbi køen og spare opp til en time hver dag.

"HVORFOR SAMKJØRE NÅR JEG HAR ELBIL?"

Mange pendlere i Oslo-området har kjøpt elbil for å spare tid på arbeidsreisen. Siden juni 2015 har elbilister vært nødt til å ha med seg en passasjer for å lov til å kjøre i kollektivfeltet i rushtiden. Elbilister som pendler mellom Asker-Oslo har fortalt SammeVei at de sparer en halvtime per dag, når de plukker opp passasjerer via SammeVei-appen. Videre bidrar du til færre biler på veiene og bedre trafikkavvikling, som er til gode for deg og samfunnet som helhet.

"HVORFOR SAMKJØRE NÅR JEG HAR DIESELBIL?"

I Bergen får alle bilister tilgang til 2+ felt ved å ha med seg passasjer/er. Bor du et sted med dårlig kollektivtilbud og tar med en nabo eller kollega til jobben, hjelper du vedkommende til å spare opp til en time.

"KAN JEG VELGE SELV LANGS HVILKEN RUTE JEG PENDLER?

Brukere legger inn hjem- og arbeidsstedsadressen. Deretter generer kartløsningen Mapbox en rute for deg. For de fleste strekninger vil du ha to valg av ture i appen, FØR du oppretter turen. Når turen først er publisert, kan du ikke endre ruten. For å endre ruten da, er du nødt til å slette turen og opprette en ny tur med oppdatert rute.

"HVORDAN KAN JEG ØKE MINE SJANSER FOR Å FÅ EN PASSASJER?"

Hvor fleksibel er du? Ofte er det ikke mer enn 10-15 minutter mer fleks som må til for at en passasjer pendler samme vei til samme tid. Justerer du fleksibiliteten din opp, vil du signifikant øke dine sjanser for å finne en å kjøre sammen med. Du kan øke fleksibiliteten din i innstillingene.

 
 

For passasjerer

"MÅ JEG BETALE FOR Å BRUKE SAMMEVEI?"

Passasjeren bidrar med NOK 1.75 per kilometer samkjøring. I tillegg kommer et administrasjonsgebyr på 20%. Prisen beregnes automatisk og pengene trekkes fra passasjerens konto når sjåføren starter turen. Eksempel: En samkjøring på 10 kilometer koster NOK 21.

“HVORFOR BETALER PASSASJEREN FOR Å SITTE PÅ?”

Samkjøring er en vennetjeneste mellom to pendlere med sammenfallende transportbehov. Når to pendlere deler bilen, er det naturlig å dele kostnaden for turen også. Det er ikke mulig å tjene penger med SammeVei, men man sparer penger ved å dele kostnaden for turen med de man kjører sammen med.

“sjåføren min har gitt beskjed om at vedkommende ikke kan tilby skyss, må jeg betale for turen?”

Nei. Når du får match, blir pengene reservert på din konto. Når sjåføren din så gir beskjed om at vedkommende ikke kan tilby deg skyss likevel, blir din konto ikke belastet med mindre sjåføren starter turen til tross for at dere har blitt enige om ikke å gjennomføre turen.

Skulle det likevel skje og du blir belastet til tross for at sjåføren har avlyst turen, ta kontakt med oss her.

"HVORDAN KAN JEG ØKE MINE SJANSER FOR Å FÅ SKYSS?"

Det er flere ting du kan gjøre som øker dine sjanser for å få sjåfør på arbeidsreisen.

Fremfor å bruke din eksakte hjemsteds- arbeidssteds adresse, kan du eksempelvis legge inn busstopp eller bensinstasjoner i gåavstand. Dette vil redusere omveien til sjåføren, og følgelig øke dine sjanser for å få et match. 

Du kan øke fleksibiliteten din i SammeVei-appen. Er du mer fleksibel, eksempelvis +/- 45 minutter fremfor +/- 5 minutter, vil sjansen for at en en pendler skal samme vei til samme tid bli betydelig mye større. Du kan øke fleksibiliteten din i innstillingene.

 
 

Trygghet

"ER DET TRYGT Å SAMKJØRE MED SAMMEVEI-APPEN?"

SammeVei registrerer hvem som kjører sammen og pendlere får informasjon om personen de kjører sammen med i god tid før turen begynner. Om kort tid vil også et ratingsystem være på plass, som prioriterer personer med god rating. Skulle du være misfornøyd med en kjørte sammen med, vil du få mulighet til å gi vedkommende en dårlig rating, og du vil ikke bli koblet med samme person igjen.

 
 

Spesifikasjonskrav

For brukere med iOS: For å fungere optimalt, krever SammeVei iOS 10.0 eller høyere

For brukere med Android: For å fungere optimalt, krever SammeVei Android 4.0.3 eller høyere

Region: Appen er tilgjengelig for nedlastning kun i Norge. Skulle du ha problemer med å laste ned appen, sjekk i mobilens innstillinger hvilken region du har valgt.


Spørsmål? Ta kontakt med oss, du hører fra oss innen rekordtid!

GOD TUR!

Til toppen.