Logo - 2480x2480.jpg

Last ned SammeVei og samkjør på arbeidsreisen

Ekte samkjøring for passasjerer og sjåfører som ønsker å finne en å kjøre sammen med

Er du lei av bilkø, har du ikke gode kollektivtalternativer eller kan sykle? Da kan samkjøring være et godt alternativ! Som samkjører bidrar du til mindre kø og bedre flyt i trafikken. Last ned SammeVei og finn en nabo eller kollega som skal samme vei!

 
 
OMH2019_for_Stottespillere_Tekst_Sirkel_01.png
 
 
EGC_Winner_Oslo_NO_high.jpg

Støttespiller av Oslo europeisk miljøhovedstad

Persontransporten står for en stor andel av klimagassutslippene i de store byene. I Oslo skal biltrafikken reduseres med 20% innen 2020 og 33% innen 2030. For å nå dette målet må andelen av persontransport som dekkes med kollektivtransport, sykkel og gange økes kraftig. Samtidig vil bedre utnyttelse av kapasiteten i kjøretøyene som fortsatt sirkulerer på veiene være et viktig bidrag til å nå ambisiøse klimamål.

SammeVei har signert programerklæringen til og blitt en støttespiller av Oslo europeisk miljøhovedstad. Gjennom avansert samkjøringsteknologi kan vi gjøre ledige bilseter tilgjengelig for flere pendlere og dermed utvide dagens mobilitetstilbud uten at det medfører økte bevilgninger eller klimagassutslipp.

Ved å bruke SammeVei og samkjøre i hverdagen fremfor å kjøre alene, viser våre brukere en endringsvilje i reisevanen. SammeVei gjør det enkelt for pendlere å velge miljøvennlig i hverdagen.

Lenker til nyttig informasjon om Oslo europeisk miljøhovedstad eller programerklæringen.

 
“Hurra 😊I dag ble jeg henta på jobb på Ullern av Emil som jobber på Røa. Han kjørte meg til dørstokken hjemme på Sofienberg selv om han bor på Tøyen. Jeg var hjemme på litt over et kvarter istedet for den vanlige timen eller mer det tar i ettermiddagsrushet med buss/trikk/bane. Helt fantastisk, og alt til den nette sum av 17 kr.”
— May Elisabeth Haugen, passasjer i Oslo-området
Jeg samkjører nesten hver dag, for det meste via SammeVei. Om jeg ikke har avtale i appen sitter jeg på med naboer eller kollegaer og forteller om fordelene ved samkjøring. 19 av 20 passasjerseter er tomme i rushtiden. Samkjøring funger fint som komplement til kollektiv transport, sykling og gange. Aktiviteten er økende i Bergen!
— Kristian Amlie - passasjer i Bergens-området
 

“Slik unngår du kø”

Samkjøring med SammeVei testet av Forbrukerinspektørene fra NRK.

 

Disse kommunene omtaler samkjøring: Bergen kommune og Meland Kommune

 

SammeVei i media

 
 
 
 

Ekte og enkel samkjøring i hverdagen

 
Highway6.jpeg

Det er enkelt å komme i gang

  1. Last ned SammeVei gratis fra Apple Store eller Google Play

  2. Be om eller tilby skyss (Legg ut turer i god tid for større sjanse for treff)

  3. SammeVei gir beskjed når en annen pendler har opprettet en relevant tur

Passasjerer blir plukket opp innen gåavstand fra angitt hentested. Typisk blir passasjerer plukket opp ved busstopp, bensinstasjoner, nærmeste kryss o.l. 

Sjåfører trykker på START TUR knappen i SammeVei-appen når de begynner å kjøre. Dette sender en melding til passasjeren med info om at sjåføren er på vei og passasjeren vil da kunne se sjåførens bil i kartet.

 
 

Rimelig transportalternativ, kr 36 for en tur fra Asker til Oslo!

 

Ekte samkjøring med naboer og kollegaer skal være enkel og rimelig

Prisen du betaler for å samkjøre med SammeVei tilsvarer omtrent det det koster å reise kollektivt. Grunnen for det er at SammeVei jobber for en kobling av samkjøring og tradisjonell offentlig transport, for å legge til rette for et bedre reisetilbud og flere alternativer for pendlere. Mer informasjon om dette lengre ned på siden

Passasjerer betaler kr 1 per kilometer samkjøring (minimum NOK 36, maksimum NOK 400). En tur fra Asker til Oslo koster kr 35, en tur fra Drammen til Oslo 43. Samkjøring er rimelig, siden sjåføren skal fra A til B uansett. Til gjengjeld får sjåføren 80% av hva passasjeren betaler, resten går til SammeVei for å dekke transaksjonsgebyret.

carpool-students.jpg
 

Hvem er SammeVei?

 
Logo - 2480x2480.jpg

SammeVei er en norsk oppstartsbedrift ved Forskningsparken i Oslo. Vi er et internasjonalt team som alle deler samme visjon: Å gjøre det like enkelt å sitte på med noen som å ta sin egen bil. Les og hør mer om oss på blant annet Forbrukerinspektørene på NRKDagens Næringsliv og DNB FEED.

Over 10.000 nordmenn har allerede lastet ned SammeVeis samkjøringsplattform. Via plattformen vår hjelper vi pendlere med å finne en å samkjøre med. Vi fyller opp tomme seter på veiene og bidrar dermed til bedre flyt i trafikken, mer miljøvennlig transport, og et smart transportalternativ. Økt grad av samkjøring er til gode for den enkelte og samfunnet som helhet.

 

Våre samarbeidspartnere

 
 
20190905Allesamarbeidspartnere.png
 
 

Hvorfor prøve ut samkjøring?

 
pexels-photo-547766.jpeg

SPAR TID

Økt grad av samkjøring fjerner biler fra veiene og mindre trafikk betyr bedre fremkommelighet.

Miljøet.jpg

SPAR MILJØET

Å samkjøre fremfor å kjøre alene reduserer klimagassutslipp. Slå et slag for miljøet på vei til jobb.

Save Money 2.jpeg

SPAR PENGER

Del kostnaden for turen med passasjeren som sitter på. Velg smart, velg samkjøring.

Passenger3.jpeg

VÆR SOSIAL

Start dagen riktig - ha en hyggelig prat med en nabo eller kollega på arbeidsreisen.

 

Mer fokus på samkjøring i din bedrift?

 

Det tar tid og krever en systematisk og kollektiv innsats å gjøre samkjøring til et reelt transportalternativ. Å endre reisevanen kan og vil ikke skje over natten.

SammeVei tilbyr alt fra engangs workshops til større, bedriftsinterne samkjøringskampanjer.

Telenor, Aker Solutions, Kværner, NSB, Bane NOR og Vestre Viken HF har allerede gjennomført samkjøringskampanjer. Kan samkjøring også være relevant for DIN bedrift?

Samkjøring er et relevant tiltak og spennende initiativ for de ansatte

Samkjøring er et relevant tiltak og spennende initiativ for de ansatte

 

Et helhetlig mobilitetstilbud, én billett for alle reisebehov

 
Én billett for alle dine reisebehov

Én billett for alle dine reisebehov

Samkjøring og offentlig transport - et helhetlig mobilitetstilbud

SammeVei er involvert i et spennende innovasjonsprosjekt som ser på mulighetene av å koble sammen offentlig transport og samkjøring. Passasjerer skal på sikt kunne benytte offentlig transport og samkjøre med samme billett.

Les mer her.

Flere nyheter

 
 

Kom i gang allerede i dag!

 
 

Noe mer du lurer på om samkjøring eller SammeVei?

 
Klikk på bildet over for mer informasjon om samkjøring og SammeVei.

Klikk på bildet over for mer informasjon om samkjøring og SammeVei.