Logo - 2480x2480.jpg

Last ned SammeVei og samkjør på arbeidsreisen

Ekte samkjøring for passasjerer og sjåfører som ønsker å finne en å kjøre sammen med

Er du lei av bilkø, har du ikke gode kollektivtalternativer eller kan sykle? Da kan samkjøring være et godt alternativ! Som samkjører bidrar du til mindre kø og bedre flyt i trafikken. Last ned SammeVei og finn en nabo eller kollega som skal samme vei!

 
“Hurra 😊I dag ble jeg henta på jobb på Ullern av Emil som jobber på Røa. Han kjørte meg til dørstokken hjemme på Sofienberg selv om han bor på Tøyen. Jeg var hjemme på litt over et kvarter istedet for den vanlige timen eller mer det tar i ettermiddagsrushet med buss/trikk/bane. Helt fantastisk, og alt til den nette sum av 17 kr.”
— May Elisabeth Haugen, passasjer i Oslo-området
Jeg samkjører nesten hver dag, for det meste via SammeVei. Om jeg ikke har avtale i appen sitter jeg på med naboer eller kollegaer og forteller om fordelene ved samkjøring. 19 av 20 passasjerseter er tomme i rushtiden. Samkjøring funger fint som komplement til kollektiv transport, sykling og gange. Aktiviteten er økende i Bergen!
— Kristian Amlie - passasjer i Bergens-området
 

Disse kommunene omtaler samkjøring: Bergen kommune og Meland Kommune

 

SammeVei i media

 
 
 
 

Ekte og enkel samkjøring i hverdagen

 
Highway6.jpeg
  1. Last ned SammeVei gratis fra Apple Store eller Google Play

  2. Be om eller tilby skyss (Legg ut turer i god tid for større sjanse for treff)

  3. SammeVei gir beskjed når en annen pendler har opprettet en relevant tur

Passasjerer blir plukket opp innen gåavstand fra angitt hentested.Typisk blir passasjerer plukket opp ved busstopp, bensinstasjoner, nærmeste kryss o.l. 

Sjåfører trykker på START TUR knappen i SammeVei-appen når de begynner å kjøre. Dette sender en melding til passasjeren med info om at sjåføren er på vei og passasjeren vil da kunne se sjåførens bil i kartet.

 
 

Om SammeVei

 
Logo - 2480x2480.jpg

SammeVei er en norsk oppstartsbedrift med kontor på Forskningsparken i Oslo som siden høsten 2017 jobber med å utvikle en samkjøringsløsning. SammeVei består at et internasjonalt team fra Norge og utlandet som har en visjon om å gjøre det like enkelt å sitte på med noen som å ta sin egen bil. Du kan lese og høre mer om oss blant annet på Forbrukerinspektørene på NRKDagens Næringsliv og DNB FEED.

Over 10.000 nordmenn har lastet ned SammeVeis samkjøringsplattform hittil. Via plattformen vår hjelper vi pendlere som ønsker å samkjøre på arbeidsreisen. Ved å fylle opp tomme seter på veiene bidrar SammeVei, sammen med sine brukere, til bedre flyt i trafikken, mer miljøvennlig transport, og et mer heldekkende transporttilbud. Mer samkjøring er til gode for den enkelte og samfunnet som helhet.

 

Våre samarbeidspartnere

 
 
Screenshot 2019-03-20 at 10.21.26.png
 
 

Hvorfor prøve ut samkjøring?

 
pexels-photo-547766.jpeg

SPAR TID

Økt grad av samkjøring fjerner biler fra veiene og mindre trafikk betyr bedre fremkommelighet.

Miljøet.jpg

SPAR MILJØET

Å samkjøre fremfor å kjøre alene reduserer klimagassutslipp. Slå et slag for miljøet på vei til jobb.

Save Money 2.jpeg

SPAR PENGER

Del kostnaden for turen med passasjeren som sitter på. Velg smart, velg samkjøring.

Passenger3.jpeg

VÆR SOSIAL

Start dagen riktig - ha en hyggelig prat med en nabo eller kollega på vei til jobb.

 

Mer fokus på samkjøring i din bedrift?

 

Det tar tid og krever en systematisk og kollektiv innsats å gjøre samkjøring til et reelt transportalternativ. Å endre reisevanen kan og vil ikke skje over natten.

SammeVei tilbyr alt fra engangs workshops til større, bedriftsinterne samkjøringskampanjer.

Telenor, Aker Solutions, Kværner, NSB, Bane NOR og Vestre Viken HF har allerede gjennomført samkjøringskampanjer. Kan samkjøring også være relevant for DIN bedrift?

Samkjøring er et relevant tiltak og spennende initiativ for de ansatte.

Samkjøring er et relevant tiltak og spennende initiativ for de ansatte.

 

Jobber for et helhetlig mobilitetstilbud

 
Technology3.jpeg

Samkjøring og offentlig transport - et helhetlig mobilitetstilbud

SammeVei er involvert i et spennende innovasjonsprosjekt som ser på mulighetene av å koble sammen offentlig transport og samkjøring. Passasjerer skal på sikt kunne benytte offentlig transport og samkjøre med samme billett.

Som et første steg i koblingen mot offentlig transport, refunderer SammeVei prisen for samkjøring for brukere med gyldig måneds/årskort i første kvartal 2019. Aktiver turer og samkjør på arbeidsreisen som før og få refusjon på alle utgiftene dine!

 

Slik samkjører du gratis

 

KLIKK HER og send en kopi av ditt gyldige måneds/årskort. SammeVei tar kontakt for å bekrefte at informasjonen er registrert.

Utløper billetten du sendte inn før første kvartal 2019 er omme, må du sende inn en ny billett for å få refundert kostnadene også fremover.

Når skjer refusjonen? SammeVei refunderer kostnaden dine i begynnelsen av hver måned, for turer som fant sted måneden før. Eksempelvis skjer refusjonen for turer i januar i begynnelsen av februar, osv.

Background5.jpg
 

Flere nyheter

 
 

Kom i gang allerede i dag!

 
 

Noe mer du lurer på om samkjøring eller SammeVei?

 
Klikk på bildet over for mer informasjon om samkjøring og SammeVei.

Klikk på bildet over for mer informasjon om samkjøring og SammeVei.