SammeVei lanserer ny «dugnads»-funksjon; samkjøring i private grupper

SammeVei har lansert en ny funksjon for samkjøring i private, lukkede grupper, som gjør at kollegaer enkelt kan kjøre sammen til jobben.

På grunn av busstreiken, er det nå også blitt vanskelig for mange å komme seg på jobb og skole. For mange reisende på trikk, tog og t-bane kan også medføre økt risiko for spredning av COVID-19. Med redusert kapasitet i den ordinære kollektivtransporten på grunn av busstreiken, blir samkjøring et verdifullt alternativ og viktigere supplement. For å skape en trygg og enkel metode for samkjøring, har vi laget en ny funksjon i appen som tillater private, lukkede grupper. Dette gjør at man enkelt kan etablere grupper, f.eks. i ditt nabolag, med dine kollegaer, eller venner du kjenner. Det betyr at våre brukere kan etablere mer begrensede og tryggere nettverk for samkjøring.

Streiken har også ført til at sykepleiere er redde for å pendle til jobb, fordi de kan bli smittet, samt at elever ikke kommer seg på skolen. SammeVei har blitt kontakt av ansatte på flere sykehus, som spør om det er mulig å etablere slike private grupper. Vi har lyttet til innspillene, og ansatte på samme sted, evt. i en annen begrenset gruppe, kan nå legges inn i private grupper, og finne faste samkjøringspartnere som de er tryggere på at er friske.

Med vår gruppefunksjon kan f.eks. sykepleiere komme seg trygt til jobb uten å være redde for å bringe smitte til innlagte pasienter. Brukere av vår app, kan også enkelt avbestille en tur dersom de skulle få luftveissymptomer. Dersom det likevel skulle oppstå smitte, vil våre brukere vite hvem de har samkjørt med, og

raskt gjøre effektiv smittesporing. Innenfor helse- og omsorgssektoren i særdeleshet, kan etablering av begrensede grupper – kohorter – slik bidra til å trygge ansatte og pasienter/beboere.

For studenter og skoleelever kan samkjøring – og kostnadsdeling – også være et godt alternativ. Med private grupper blir det enklere – og kanskje morsommere – å pendle til og fra universitet og skole. Med private grupper vil foreldre også ha trygghet for hvem elever sitter på med.

For å opprette en slik privat gruppe, må man ta kontakt med SammeVei direkte, enten gjennom sosiale medier eller e-mail

SammeVei minner også brukere av appen om at vi befinner oss i en pandemi, så det er viktig at alle følger smitteverntiltak. Et godt råd er å alltid ha antibac tilgjengelig og ikke være mer enn to i bilen, holde best mulig avstand, og hoste/nyse i armkroken – og altså holde seg hjemme dersom man har luftveissymptomer.