Gratis skyss i perioden 18.11. til 04.12.

Frykter masse kø i rushtrafikken

Tusenvis av pendlere blir berørt når alle tog mellom Drammen og Asker stasjon innstilles i perioden 18. november til 4. desember som følge av oppgradering av Lieråstunellen.

- Klarer vi å få flere personer inn i hver bil kan vi redusere køen i rushtrafikken på E18, sier Rasmus Myklebust, daglig leder i SammeVei AS.

Tar elbilistene utfordringen?

Elbilister som tar med passasjer får tilgang til kollektivfeltet i rushtiden og bidrar til mindre kø.

- Vi håper elbilistene tar utfordringen og tilbyr skyss med SammeVei-appen eller kjører innom pendlerparkeringer for å ta med passasjerer som skal samme vei, fortsetter Myklebust.

Gratis samkjøring

Det vil være gratis å sitte på med SammeVei-appen i togstans-perioden.

- Pendlere som blir berørt av togstansen har allerede betalt for månedskort. Gratis samkjøring blir vårt bidrag til mindre kø, poengterer Myklebust. 

Sett deg i bilen og trykk tilby tur

Med SammeVei-appen er det like enkelt å sitte på som å ta sin egen bil.

- Jeg bruker SammeVei fordi det er enkelt, sier Kristine Rona, SammeVei-sjåføren som samkjørte med Forbrukerinspektørene på NRK

Bakgrunnsinfo om togstans

  • Ingen tog mellom Drammen og Asker togstasjon i perioden 18. november til 4. desember pga. oppgradering av Lieråstunellen (lenke)
  • NSB er bekymret for trafikksituasjonen mellom Drammen og Asker stasjon i perioden togene er innstillt mellom Drammen og Asker stasjon (lenke)