Det er LOVLIG å dele pendlekostnader med kollegaer og naboer

Til alle SammeVei-pendlere.

Vi har mottatt henvendelser med spørsmål om det er lovlig å dele kostnader ved pendling, etter at SammeVei ble omtalt i en artikkel i VG som omhandlet en aktør som hevder å ha lansert en Uber-lignende tjeneste i Oslo.

Vi ønsker derfor å understreke at det er LOVLIG å kjøre sammen med kollegaer og naboer som skal samme vei, og dele kostnaden ved pendling. Regjeringen har i tillegg foreslått å endre lovverket slik at det også blir lov å dele kostnaden ved samkjøring for alle som skal samme vei (LENKE). Igjen, Norge trenger ikke en ny Ubervariant. Vi trenger EKTE delingsløsninger som bidrar til et bedre transporttilbud, mindre utslipp og billigere transport for folk flest.

Med vennlig hilsen,

Rasmus Myklebust, daglig leder i SammeVei