Ny betalingsløsning implementert - VELG om du vil dele transportkostanden med passasjeren din!

Nå kan sjåfører velge mellom å tilby gratis eller betalte turer!

SammeVei har nå implementert funksjonalitet der sjåfører kan velge mellom å tilby gratis eller betalte turer. Betalingen skjer sømløst via SammeVei appen og prisen for turen beregnes automatisk. Dermed behøver ikke sjåfør og passasjer å tenke på delingen av transportkostnaden.

IMG_3641.jpg

Oppretter du en tur som sjåfør, kan du nå velge mellom å tilby den gratis eller betalt.

Samkjøring mot vederlag er lovlig i henhold til norsk lovgivning. Stortinget har vedtatt at en ikke trenger løyve for å ta med seg en passasjer med sammenfallende transportbehov. Vederlaget for turen kan ikke overstige passasjerens forholdsmessige del av den totale transportkostnaden for turen. Les hele innstillingen fra Stortinget HER.

Satsen passasjeren betaler til sjåføren via SammeVei appen tar utgangspunkt i statens satser for samkjøring.

I praksis betyr det følgende: Ved en betalt tur, betaler passasjeren NOK 1.75 per kilometer samkjøring til sjåføren. I tillegg kommer et administrasjonsgebyr på 20% (minimum NOK 10).


Sjåfører legger inn kontonummeret, passasjerer legger inn betalingsinformasjon.

Når to brukere blir matched for en betalt tur, blir beløpet for turen reservert. Når samkjøringen finner sted, blir pengene trukket og passasjerens andel av transportkostnaden, NOK 1.75 per kilometer, overføres til sjåføren innen 48 timer.

 
IMG_3646.jpg
 
IMG_3647.PNG
 

Som samkjører kan du nå ikke bare dele bilen din med naboer og kollegaer, men også transportkostnaden din. Samkjør på arbeidsreisen og spar noen kroner med pendlere som skal samme vei.


Har jeg mulighet til å tilby gratis skyss?

Ja. Hvis du ønsker å tilby en gratis tur, kan du gjøre det. Bare huk av at turen skal publiseres som en gratis tur og passasjeren sitter på kostnadsfritt.


Er betaling implementert for alle brukere?

Betaling implementeres i første omgang for alle brukere med iOS (iPhone). Om kort tid vil betaling også komme til Android.


Vi håper at du tester denne nye funksjonaliteten sammen med oss!

Spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt med oss HER

God tur!

Mvh,
SammeVei teamet