Med denne appen sparer pendlere 40.000,– i året, sier gründer"

Screen Shot 2018-04-25 at 10.45.19.png

"STARTUPLAB, Blindern (digi.no): – Det er én person og fire ledige seter i nesten hver bil, men stort sett andre som skal samme vei. Så vet vi samtidig at gjennomsnittsbilisten i Oslo-regionen sitter 145 timer i kø hvert år.

Det sier Rasmus Myklebust. Han har fått plass ved Startuplab i Oslo, hvor 37-åringen har utviklet samkjøringsappen «Sammevei».

Utgangspunktet var en NAF-undersøkelse som viste at én av tre var åpne for å samkjøre til jobben dersom det ble tilrettelagt for det.

Nylig ble det også klart at nye E18 mot Oslo vestfra vil koste fossilbil-eiere omlag 160 kroner i bompenger. Fra neste år av må også elbiler betale bompenger – i 2025 vil satsen ligge rundt 70 kroner. Innskrenking av tallet på parkeringsplasser føyer seg inn i samme trend."

 

TRYKK HER OG LES HELE SAKEN PÅ DIGI.NO