Kristians samkøringshistorie - Bergen 4. februar 2019

Søndag kveld klokken 20 mottar Kristian en pushvarsling fra SammeVei - Ønsker du å samkjøre i morgen? Kristian har samkjørt nesten hver dag på arbeidsreisen siden nyttår med ulike sjåfører bosatt sør for Bergen som pendler inn til eller gjennom byen.

Han klikker seg inn på pushvarslingen og oppretter en tur for neste dag. Han gir beskjed om at han trenger skyss klokken 07:30 fra Nattlandsfjellet til Haukeland sykehus mandag 4. februar.

 
Kristian Amlie, samkjøringsentusiast i Bergen

Kristian Amlie, samkjøringsentusiast i Bergen

 

Omtrent en time senere mottar han en ny pushvarsling - Du har fått treff for samkjøring med Gunn Ingfrid! Han kontakter sjåføren for å dobbeltsjekke om hentetidspunktet og -stedet SammeVei har foreslått passer for begge. “Hei og god kveld! Jeg er klar for samkjøring 07:30 ved siste busstopp på vei ned fra Nattlandsfjellet. Passer det for deg? Kristian”

Få minutter senere svarer Gunn Ingfrid Passer glimrende! Kjører en XC 60”.

“OK. Jeg har ryggsekk og grønn lue :D” svarer Kristian og legger bort mobilen for kvelden.

Kristian og Gunn Ingfrid er stort sett helårssyklister og ser på samkjøring som et flott miljøtiltak på dager der forholdene for sykling er for dårlige.

Neste dag møtes de ved avtalt sted og tid og samkjører inn mot Bergen. I bilen sitter også mannen til Gunn Ingfrid, dermed er tremanns-samkjøringen i gang.

Kristian hopper av ved Haukeland sykehus og mannen til Gunn Ingfrid ved Universitetet i Bergen. Selv fortsetter hun turen til tannklinikken på Årstad der hun jobber. Hun forteller at hun hadde lastet ned SammeVei kvelden hun fikk sitt første treff for samkjøring. “Appen er super og jeg har ingenting i mot å ta med en passasjerer til eller fra jobb.” 

Kristian og Gunn Ingfrid har samkjørt på arbeidsreisen også i etterkant.

————

Kan samkjøring være noe for deg? Du vet ikke sikkert før du har prøvd det!

Last ned SammeVei til iOS eller Android og finn ut hvordan det er å kjøre sammen med andre hyggelige pendlere med sammenfallende transportbehov.

For spørsmål eller hjelp med å komme i gang, klikk her.