Mandag neste uke begynner togpendlere å samkjøre til togstasjonen!

Mandag 16. april begynner togpendlere ved Lier, Frogner, Sonsveien og Vestby stasjon å kjøre sammen til togstasjonen. NSB og BaneNOR ønsker i samarbeid med SammeVei blant annet å utnytte eksisterende parkeringskapasitet på en mer effektiv måte, ved å øke antallet personer per bil parkert ved togstasjonen. 

👉🏼 Les mer om pilotprosjektet på p4.no

Kjør sammen til toget, og få reservert parkering!

"Her kan du få egen parkeringsplass, men bare om du tar med deg naboen

Med pilotprosjektet «Kjør sammen til toget» skal NSB og Bane NOR teste ut samkjøringsløsning og tanken er at dette kan lette pendlernes hverdagslogistikk.

Fram til 22. juni vil 12 sentrale parkeringsplasser ved Frogner stasjon være forbeholdt bilister som tar med seg en reisende til toget.

Tar du med deg naboen til Frogner stasjon kan du altså få egen parkeringsplass.

Det er gründerbedriften SammeVei som har utviklet samkjøringsløsningen.

Med i pilotprosjektet er Frogner, Lier, Sonsveien og Vestby stasjoner.

– Ideen bak samkjøringsløsningen er at det skal være like enkelt for folk å sitte på med noen som å ta sin egen bil fra a til b, forteller gründer og daglig leder Rasmus Myklebust i SammeVei."

LES HELE SAKEN HER

Påsken er over, og du kan nå igjen finne noen å kjøre sammen med!

Hei!🐣

Snart er påskeferien over for de fleste, og vi håper du hadde fine og avslappende dager med venner og familie!

Tilbake i hverdagen er det viktig å ta et smart valg når det gjelder transport til og fra arbeidsplassen, og her kommer SammeVei inn!

Slik samkjører du med SammeVei:

  1. Aktiver en eller flere turer senest klokken 21 kvelden før du ønsker å samkjøre
  2. SammeVei gir beskjed og informasjon om hvem du kjører sammen med klokken 22
  3. Etter det har du alt for å samkjøre neste dag 😃

Vi gleder oss til din neste tur med SammeVei, og ønsker deg en fortsatt fin dag videre!

Med vennlig hilsen,
Rasmus, Ole, Moritz, Petr og James fra SammeVei

Eksperiment: Hvor mange samkjøringer kan vi generere på én enkel dag?

Bli med på samkjøringseksperimentet i morgen, onsdag 21. mars!

Hvor mange turer kan vi få til mellom klokken 7 og 8 på morgen, og 16 og 17 på ettermiddagen? Vi ser at flest pendlere tilbyr og etterspør tur i intervallene over, og vi oppfordrer deg til å gjøre det samme for i morgen!

Ved å tilby skyss eller sitte på med noen fremfor å kjøre alene, får du først og fremst en trivelig arbeidsreise. Utover det kan du spare opp til 30-40 minutter, du slår et slag for miljøet, og du bidrar til å bygge opp et samkjøringspettverk til og fra arbeidsplassen som gagner deg og dine kollegaer.

Slik deltar du:

  1. Trykk på turen for i morgen tidlig, sett avreisetidspunktet ditt et sted mellom klokken 7 og 8, og aktiver deretter turen.
  2. Trykk så på turen for i morgen ettermiddag, velg her et avreisetidspunkt mellom klokken 16 og 17, og aktiver deretter også denne turen.
  3. Klokken 22 får du beskjed av SammeVei hvem du kjører sammen med.

Lykke til med samkjøringen i morgen!

Hilsen fra SammeVei teamet 

NTNU masteroppgave om samkjøring

Samkjøring blir stadig mer populært blant norske pendlere, og det har oppstått et behov for å lære mer om denne formen for transport. Hva vet folk om samkjøring, hva er incentivene, og hvilke hjelpemidler bruker pendlere til å finne andre å kjøre sammen med? Per i dag finnes det lite data om denne transportformen i Norge.

NTNU studenten Shehroz Shirazi undersøker de potensielle samfunnsgevinstene ved økt samkjøring. Problemstillingen han jobber med er hva som motiverer pendlere til å kjøre sammen, og hvilke bærekraftige gevinster samkjøring medbringer på kort og lang sikt. Masteroppgaven skrives på NTNU ved instituttet for bygg- og miljøteknikk, innenfor veg og transportfaget. For å besvare deler av problemstillingen, gjennomføres det en undersøkelse blant pendlere som er interessert i samkjøring. Trykk på lenken under, bruk tre minutter til å besvare spørsmål relatert til samkjøring, og bidra til å kartlegge en stadig mer populær form for transport.

TRYKK HER FOR Å DELTA I SPØRREUNDERSØKELSEN

Alle svar behandles konfidensielt. Shehroz Shirazi står ansvarlig for behandlingen av informasjonen, og resultatene publiseres i en slik form at enkeltpersoner ikke kan identifiseres. Oppgaven publiseres senest 01.01.2019. 

SammeVei anser undersøkelsen som svært nyttig, og støtter forskningsarbeid relatert til samkjøring og andre former for bærekraftig og fremtidsrettet mobilitet. Økt kunnskap rundt samkjøring og pendleres reisevaner hjelper oss i SammeVei med å videreutvikle samkjøringsplattformen vår på en best mulig måte fremover. 

Med vennlig hilsen,
SammeVei teamet

SammeVei 3.0 nå i App Store og Google Play - nå er tiden for å teste samkjøring!!

Kjære samkjører,

I dag er dagen! Nå ligger det en rykende fersk, vakker og enkel-å-bruke SammeVei-app i Apple App Store og Google Play!

I første omgang ønsker vi å teste samkjøring til og fra Fornebu, og oppfordrer derfor alle med arbeidssted på Skøyen, Lysaker eller Fornebu til å prøve samkjøring med SammeVei. Sjansen for å finne noen å kjøre sammen på andre strekninger vil være noe mindre, men vi oppfordrer likevel alle til å teste SammeVei-appen med kollegaer og naboer - og kanskje vi finner en som skal samme vei som deg!

Videoen til venstre viser deg hvordan den nye SammeVei-appen fungerer.

Kort om SammeVei på Android:
Per i dag er noe funksjonalitet i versjonen på Android ikke implementert ennå. Likevel er det mulig å finne andre å kjøre sammen med. Om kort tid lanserer vi en oppdatering som vil gjøre versjonen på Android komplett.

Dersom du ikke har funnet en å kjøre sammen med via SammeVei tidligere, er NÅ tiden inne for å prøve samkjøring på nytt! Spesielt nå som 'Kjør sammen til jobben'-kampanjen for Telenors 3000 ansatte på Fornebu går av stabelen - prøv samkjøring denne uken!

Vi gleder oss til din første tur med vår nye samkjøringsapp!

Med vennlig hilsen,

Rasmus, Ole, Moritz, Petr og James fra SammeVei

SLIK blir SammeVei 3.0! 👀

Kjære samkjører,

Vi nærmer oss lanseringen av SammeVei 3.0 med store skritt og vil derfor gjerne gi deg en innføring i hva som venter deg som SammeVei bruker. Samkjøringsplattformen vår har til formål å hjelpe deg med å finne andre å kjøre sammen med på arbeidsreisen.

Den nye versjoner medbringer derfor store forbedringer på overflaten, men også under panseret, og vi har derfor laget en egen SammeVei-ABC som med få ord forklarer alt du trenger å gjøre for å samkjøre på arbeidsreisen:

A - App. Du laster ned SammeVei-appen, oppretter en ny bruker eller logger deg inn med den gamle, og fullfører registreringen.

B - Beskjed. Du gir beskjed i appen hvilke dager du ønsker å samkjøre. Vær obs på at SammeVei har en cut-off tid klokken 20 på kvelden, og turer for neste dag må være aktivert innen klokken 20 kvelden før. Klokken 21 vil du få beskjed hvem du kjører sammen med neste dag, samt all nødvendig informasjon om turen.

C - Commute. Har du fått tildelt en å kjøre sammen med, er alt som gjenstår å vente til neste dag, møte personen du skal samkjøre med ved avtalt tid til avtalt sted, og samkjøre til jobben.

Vi har forberedt en kort video som gir deg et innblikk i hva som venter 👇🏼

Vi gleder oss til å kjøre sammen med deg til jobben!

Hilsen fra SammeVei

Telenor og SammeVei går sammen for å teste samkjøring til og fra Fornebu!

Kjære SammeVei brukere,

De siste ukene har en gruppe entusiastiske Telenor ansatte testet neste versjon av SammeVei-appen og hvordan det er å kjøre sammen med en kollega til jobben. Telenor har vært en pådriver for utviklingen av SammeVei, en av de grønne løsningene som ble valgt til å være med i Techmakers Green. 

I begynnelsen av mars går 'Kjør sammen til jobben'-kampanjen av stabelen, et prosjekt der vi skal teste om samkjøring kan bli et reelt transportalternativ for Telenor ansatte til og fra Fornebu.

"Hva betyr det for oss som ikke jobber i Telenor?" - Mange Telenor ansatte kommer til å legge ut turer til og fra Fornebu. Det betyr at alle som pendler til og fra Fornebu/Lysaker/Skøyen vil få økte sjanser til å finne en å kjøre sammen med via SammeVei-appen.

Samtidig som samkjøringskampanjen med Telenor går av stabelen, lanserer SammeVei en rykende fersk samkjøringsapp, SammeVei 3.0! Denne vil være tilgjengelig for nedlastning både i Apple App Store OG på Google Play!

Vi ser frem til å samkjøre med deg når neste versjon av SammeVei-appen lanseres!

Hilsen fra SammeVei teamet

Klar for den STORE lanseringen i mars? Snart kommer SammeVei 3.0!

Lanseringen av SammeVei 3.0 nærmer seg!

De siste to månedene har utviklerteamet vårt diskutert, kodet, prøvet og feilet, presentert forslag, testet ulike versjoner med en gruppe testbrukere etc.... – og nå kan vi med glede fortelle at neste versjon av SammeVei-appen er rett rundt hjørnet!

En ny logikk og en smartere matchingprosess er på plass, og brukere blir møtt av et splitter nytt, forenklet og ikke minst vakkert, moderne design.

3.2.png
3.12.png
3.16.png
3.13.png

Tilgjengelig på Apple App Store og Google Play i begynnelsen av mars

SammeVei ønsker god jul og har store nyheter for 2018! 🎅🏼

Kjære pendlere,

Først og fremst vil vi ønske dere en fin og mest mulig avslappende juletid i dagene fremover med venner og familie, og ønsker å takke dere for interessen for samkjøring og SammeVei.

Fra vi flyttet inn i Forskningsparken i august i år og begynte å jobbe fulltid med samkjøringsplattformen vår, har vi hatt en utrolig spennende og lærerik reise. Vi har opplevd mange oppturer, selvsagt også enkelte nedturer, og har kanskje viktigst av alt fått mye konstruktiv tilbakemelding fra våre brukere. Tusen takk for det! Uten tilbakemeldingen deres kan ikke vi ta de riktige valgene fremover.

Enkelte lurer på hvorfor det ikke har kommet nye oppdateringer av SammeVei-appen den siste tiden.

Her kommer hvorfor. Utviklerteamet vårt jobber nå intensivt med neste versjon av SammeVei-appen. Et helt nytt design og andre betydelige endringer skal gjøre det enda enklere å kjøre sammen til jobb. Uten å røpe for mye, kan vi si at alt du behøver å gjøre er å gi beskjed om du ønsker å samkjøre neste dag, og så ordner SammeVei resten.

Når kommer den nye versjonen? Tidspunkt for lansering av neste versjon av SammeVei-appen er satt til 1. mars 2018. I mellomtiden vil ingen oppdateringer lanseres for dagens versjon. Vi setter derfor stor pris på tålmodigheten din, og ber om forståelse for tiden det tar å gjennomføre endringene. Android-versjonen lanseres samtidig som den nye versjonen 1. mars.

Kort om andre spennende nyheter!

I løpet av våren vil en av Norges ledende teknologibedrifter med flere tusen ansatte lansere en kjør sammen til jobben kampanje i samarbeid med SammeVei.

Videre vil to av Norges ledende mobilitetsselskaper, i samarbeid med SammeVei, gjennomføre fire pilotprosjekter, der helt nye mobilitetsløsninger skal koble sammen samkjøring og kollektivtransporten.

Mer info kommer, så stay tuned!

I mellomtiden ønsker vi dere en riktig god jul og et godt nyttår, og ser frem til å få deres tilbakemelding når den nye versjonen av SammeVei-appen lanseres i mars neste år.

Med vennlig hilsen,

Rasmus, Ole, Moritz, Petr og Christopher fra SammeVei

"Slik samkjører du" - skriver Bergen kommune

Med faren for høy til svært høy luftforurensning og en potensiell økning av bompengesatsen for personbiler til 225 kroner i Bergen kommune, promoterer kommunen nå samkjøring som et tiltak for å redusere utslipp. Les hele kommunens guide til samkjøring her.

Ved å samkjøre kan pendlere enkelt spare penger og redusere CO2-utslipp, samt spare tid der bilister får tilgang til +2 eller kollektivfelt med passasjerer.

I SammeVei-appen kan sjåfører enkelt tilby skyss opp til 24 timer frem i tid, og passasjerer kan spørre om tur med disse. Når en samkjøring er bekreftet av partene, er det bare å vente til sjåføren plukker opp passasjeren til avtalt tid og på avtalt sted, og samkjøringen begynner.

Last ned SammeVei til iOS her --> Til SammeVei-appen

Stortinget legger til rette for samkjøring for ALLE som skal samme vei

§ 20 Samkøyring og ambulansetransport har blitt tilpasset. Nå står det eksplisitt i lovteksten at pendlere som skal samme vei kan dele pendlekostnadene ved samkjøring. 

§ 20 Samkøyring og ambulansetransport

(1) Det trengst ikkje løyve når den som rår over ein per sonbil, tek med seg folk som har eit samanfallande transportbehov som han sjølv. Vederlaget for transporten kan ikkje overstige passasjerane sin forholdsmessige del av transportkostnadene. Transportkostnadene etter andre punktum vert rekna ut frå den skattefrie satsen for kilometergodtgjersle i reiseregulativ for staten, med tillegg av eventuelle kostnader til bompengar og ferje.

Lova tek til å gjelde straks.

Les hele innstillingen til Stortinget her.

"Fare for høy luftforurensning: Bompengene kan bli femdoblet til uken" - BT

Neste uke er det meldt fare for høy til svært høy luftforurensing i Bergen kommune på grunn av kaldt vær. Les hele saken på Bergens Tidende

Hverdagslige tiltak som bidrar til bedre luftkvalitet bør vurderes, og SammeVei oppfordrer derfor alle pendlere til å samkjøre med venner, naboer eller kollegaer som skal samme vei hvis mulig. Å samkjøre fremfor å kjøre alene er et enkelt, men svært effektiv tiltak for spare miljøet for CO2- og NOx-utslipp. 

I SammeVei-appen kan pendlere publisere turer eller spørre om skyss med andre, og på sikt skal det bli like enkelt å sitte på med noen som å ta sin egen bil. Sjekk SammeVei neste gang gang du pendler til eller fra jobben, og bidra til bedre miljø du også.

Forbrukerinspektørene fra NRK tester samkjøring med SammeVei - Slik unngår du kø

Klikk på videoen under :D

Hør på hvordan Kristine suste forbi køen med Forbrukerinnspektørene fra NRK og hvor enkelt det er å bruke SammeVei-appen.

Klikk HER