Pilotprosjektet "Kjør sammen til toget" med NSB og Bane NOR er over.

IMG_1308.jpg

 

Pilotprosjektet "Kjør sammen til toget" i samarbeid med NSB og Bane NOR er over. Nå skal prosjektet evalueres og eventuelle fremtidige tiltak diskuteres. I løpet av pilotprosjektet har togpendlere samkjørt til fire togstasjoner i Oslo-området, og det har blitt registrert 455 samkjøringer.

Les mer i Lierposten ved å trykke HER.

 

 

Sommerferie, ny funksjonalitet og samkjøring til Fornebu til høsten

SammeVei kommer til å foreta omfattende oppgraderinger av plattformen vår i løpet av sommeren. Derfor setter vi tjenesten vår på pause i juli og vil ikke matche sjåfører og passasjerer frem til 1. august.

Dette skjer fremover: Til høsten tester flere store bedrifter på Fornebu og mange tusen ansatte samkjøring med SammeVei. Vær klar når vi samkjører til høsten!

Ta en titt på bildene under for å se hva som kommer

Sjåfør.png
Passasjer.png

Noe vi kan hjelpe deg med? Ikke nøl med å kontakte oss på hjelp@sammevei.no!
 

Ha en riktig god sommer, vi sees i august! 😃

Teamet i SammeVei

Ny funksjonalitet på plass: Fleksible henteadresser

- FLEKSIBLE HENTEADRESSER - 

Fra og med i dag justerer vi passasjerens henteadresse til det for sjåføren mest tilgjengelige punktet, innenfor en fem-minutters gåradius rundt passasjerens hjemstedsadresse. Endringen vil øke passasjerenes treffrate og minimere sjåførenes omvei!

Funksjonaliteten er implementert på serversiden og trer i kraft i dag. I neste oppdatering vil informasjon om fleksible henteadresser også visualiseres i onboardingprosessen når brukere oppretter en profil med SammeVei, se bildet under for mer info.  

- FLEKSIBLE HENTEADRESSER - 

WalkingDistance.png

Vi har sett et enormt samkjøringspotensiale, men kunne i mange tilfeller ikke koble to pendlere på grunn av for stor omvei for sjåføren. Særlig når vedkommende var nødt til å kjøre av motorveien for å plukke opp en passasjer, oppleves dette som en stor kostnad for mange sjåfører.

Derfor implementerer SammeVei nå fleksible hentesteder. En fem-minutters gåradius legges rundt passasjerens hentested, og SammeVei velger punktet innenfor denne radiusen som er lettest tilgjengelig for sjåføren.

For deg som passasjer betyr det at du går sjåføren et fåtalls minutter i møte, og til gjengjeld øker dine sjanser til å få skyss. Typisk velger vi steder som bussholdeplasser eller nærmeste kryss.

For deg som sjåfør innebærer det mindre omvei, samt økte sjanser for å få passasjer på arbeidsreisen.

Spørsmål? Ikke nøl med å kontakte oss på hjelp@sammevei.no!

 

Ha en strålende dag videre!
SammeVei teamet

Rekorduke i SammeVei!

Uke 17 har vært en av våre beste uker hittil!

Brukere i Oslo-området har via SammeVei tilbudt over 200 turer, og etterspurt 150!

Videre fikk 4 av 10 passasjerer og 3 av 10 sjåfører treff i dag, og SammeVei nærmer seg en treffrate for sine brukere som kan gjøre SammeVei til et reelt transportalternativ på arbeidsreisen!

Tusen takk for at dere aktiverer turer!

celebrate.jpeg

Gladnyhet! Snart skal ny funksjonalitet gi deg flere og bedre treff med SammeVei 😃

Passasjerer vil få flere treff og sjåfører mindre omvei!

WalkingDistance.png

Vi ser et enormt samkjøringspotensiale, men kan i mange tilfeller ikke koble to pendlere på grunn av for stor omvei for sjåføren. Særlig når vedkommende er nødt til å kjøre av motorveien for å plukke opp en passasjer, oppleves dette som en stor kostnad for mange sjåfører.

Snart introduserer SammeVei derfor fleksible hentesteder. En 5minutts gåradius vil legges rundt passasjerens hentested, og SammeVei velger punktet innenfor denne radiusen som er lettest tilgjengelig for sjåføren som hentested.

For deg som passasjer vil det bety at du går sjåføren et fåtalls minutter i møte, og til gjengjeld øker dine sjanser til å få skyss. Typisk vil vi velge steder som bussholdeplasser eller nærmeste kryss.

For deg som sjåfør vil det bety mindre omvei, samt økte sjanser for å få passasjer på arbeidsreisen.

Spørsmål? Ikke nøl med å kontakte oss på hjelp@sammevei.no!

 

Ha en strålende dag videre!
SammeVei teamet

Med denne appen sparer pendlere 40.000,– i året, sier gründer"

Screen Shot 2018-04-25 at 10.45.19.png

"STARTUPLAB, Blindern (digi.no): – Det er én person og fire ledige seter i nesten hver bil, men stort sett andre som skal samme vei. Så vet vi samtidig at gjennomsnittsbilisten i Oslo-regionen sitter 145 timer i kø hvert år.

Det sier Rasmus Myklebust. Han har fått plass ved Startuplab i Oslo, hvor 37-åringen har utviklet samkjøringsappen «Sammevei».

Utgangspunktet var en NAF-undersøkelse som viste at én av tre var åpne for å samkjøre til jobben dersom det ble tilrettelagt for det.

Nylig ble det også klart at nye E18 mot Oslo vestfra vil koste fossilbil-eiere omlag 160 kroner i bompenger. Fra neste år av må også elbiler betale bompenger – i 2025 vil satsen ligge rundt 70 kroner. Innskrenking av tallet på parkeringsplasser føyer seg inn i samme trend."

 

TRYKK HER OG LES HELE SAKEN PÅ DIGI.NO

"Allerede finnes det gode løsninger som SammeVei."

Oslo trenger mer bildeling for å fortjene ledertrøya som Europas miljøhovedstad. Hvis 3-5% av bilistene som kjører gjennom bompengeringen hver dag hadde samkjørt, hadde man fjernet mellom 5000 og 15000 biler fra Oslo-trafikken daglig.

SammeVei er nevnt som en løsning som allerede legger til rette for god bildeling.

TRYKK HER og les hele saken på Aftenposten

 

 

Trenger DU skyss til Frogner, Lier, Sonsveien eller Vestby stasjon?

Mange som tilbyr, men for få som etterspør skyss til togstasjonen

Mandag 16. april går 'Kjør sammen til toget' pilotprosjektet av stabelen, et samarbeidsprosjekt med NSB og Bane NOR. Allerede denne uken har mange sjåfører tilbudt skyss til togstasjonene på Frogner, Sonsveien, Vestby og Lier, men får få togpendlere ønsker å la seg bli plukket opp av andre som skal samme vei.

Vi oppfordrer derfor flere togreisende til å etterspørre skyss til togstasjonen, for tilbudet av turer er der! Så håper vi at bilistene som har tilbudt skyss denne uken, fortsetter å gjøre det fremover.

Les mer om pilotprosjektet HER.

Kjør sammen - vinn gratis tog i ett år

"Prosjektet «Kjør sammen til toget» er et samarbeid mellom Bane NOR, NSB og den nye samkjøringstjenesten Samme-Vei, som utvikles på Forskningsparken i Oslo. Prosjektet starter 16. april og vil gå fram til 22. juni ved fire togstasjoner i Norge. 
Lier stasjon er en av de utvalgte stasjonene. 

Reserverte plasser
Som navnet tilsier går prosjektet ut på å kjøre sammen til jobben, og dermed hjelpe både miljøet og parkeringsproblemene ved togstasjoner. 
Ved å laste ned og registrere samkjøringer på SammeVei-appen vil du også kunne benytte de reserverte parkeringsplassene på Lier stasjon. 
Plassene det dreier seg om er de som ligger på høyre hånd når med en gang du kjører inn på stasjonsområdet. 
Og ja, det vil bli gjennomført stikkprøver i pilotperioden. Biler som står parkert på de reserverte parkeringsplassene, vil bli sjekket opp mot registreringene gjort av samkjørerne."

👉🏼 Les mer om pilotprosjektet på Lierposten

Mandag neste uke begynner togpendlere å samkjøre til togstasjonen!

Mandag 16. april begynner togpendlere ved Lier, Frogner, Sonsveien og Vestby stasjon å kjøre sammen til togstasjonen. NSB og BaneNOR ønsker i samarbeid med SammeVei blant annet å utnytte eksisterende parkeringskapasitet på en mer effektiv måte, ved å øke antallet personer per bil parkert ved togstasjonen. 

👉🏼 Les mer om pilotprosjektet på p4.no

Kjør sammen til toget, og få reservert parkering!

"Her kan du få egen parkeringsplass, men bare om du tar med deg naboen

Med pilotprosjektet «Kjør sammen til toget» skal NSB og Bane NOR teste ut samkjøringsløsning og tanken er at dette kan lette pendlernes hverdagslogistikk.

Fram til 22. juni vil 12 sentrale parkeringsplasser ved Frogner stasjon være forbeholdt bilister som tar med seg en reisende til toget.

Tar du med deg naboen til Frogner stasjon kan du altså få egen parkeringsplass.

Det er gründerbedriften SammeVei som har utviklet samkjøringsløsningen.

Med i pilotprosjektet er Frogner, Lier, Sonsveien og Vestby stasjoner.

– Ideen bak samkjøringsløsningen er at det skal være like enkelt for folk å sitte på med noen som å ta sin egen bil fra a til b, forteller gründer og daglig leder Rasmus Myklebust i SammeVei."

LES HELE SAKEN HER

Påsken er over, og du kan nå igjen finne noen å kjøre sammen med!

Hei!🐣

Snart er påskeferien over for de fleste, og vi håper du hadde fine og avslappende dager med venner og familie!

Tilbake i hverdagen er det viktig å ta et smart valg når det gjelder transport til og fra arbeidsplassen, og her kommer SammeVei inn!

Slik samkjører du med SammeVei:

  1. Aktiver en eller flere turer senest klokken 21 kvelden før du ønsker å samkjøre
  2. SammeVei gir beskjed og informasjon om hvem du kjører sammen med klokken 22
  3. Etter det har du alt for å samkjøre neste dag 😃

Vi gleder oss til din neste tur med SammeVei, og ønsker deg en fortsatt fin dag videre!

Med vennlig hilsen,
Rasmus, Ole, Moritz, Petr og James fra SammeVei

Eksperiment: Hvor mange samkjøringer kan vi generere på én enkel dag?

Bli med på samkjøringseksperimentet i morgen, onsdag 21. mars!

Hvor mange turer kan vi få til mellom klokken 7 og 8 på morgen, og 16 og 17 på ettermiddagen? Vi ser at flest pendlere tilbyr og etterspør tur i intervallene over, og vi oppfordrer deg til å gjøre det samme for i morgen!

Ved å tilby skyss eller sitte på med noen fremfor å kjøre alene, får du først og fremst en trivelig arbeidsreise. Utover det kan du spare opp til 30-40 minutter, du slår et slag for miljøet, og du bidrar til å bygge opp et samkjøringspettverk til og fra arbeidsplassen som gagner deg og dine kollegaer.

Slik deltar du:

  1. Trykk på turen for i morgen tidlig, sett avreisetidspunktet ditt et sted mellom klokken 7 og 8, og aktiver deretter turen.
  2. Trykk så på turen for i morgen ettermiddag, velg her et avreisetidspunkt mellom klokken 16 og 17, og aktiver deretter også denne turen.
  3. Klokken 22 får du beskjed av SammeVei hvem du kjører sammen med.

Lykke til med samkjøringen i morgen!

Hilsen fra SammeVei teamet 

NTNU masteroppgave om samkjøring

Samkjøring blir stadig mer populært blant norske pendlere, og det har oppstått et behov for å lære mer om denne formen for transport. Hva vet folk om samkjøring, hva er incentivene, og hvilke hjelpemidler bruker pendlere til å finne andre å kjøre sammen med? Per i dag finnes det lite data om denne transportformen i Norge.

NTNU studenten Shehroz Shirazi undersøker de potensielle samfunnsgevinstene ved økt samkjøring. Problemstillingen han jobber med er hva som motiverer pendlere til å kjøre sammen, og hvilke bærekraftige gevinster samkjøring medbringer på kort og lang sikt. Masteroppgaven skrives på NTNU ved instituttet for bygg- og miljøteknikk, innenfor veg og transportfaget. For å besvare deler av problemstillingen, gjennomføres det en undersøkelse blant pendlere som er interessert i samkjøring. Trykk på lenken under, bruk tre minutter til å besvare spørsmål relatert til samkjøring, og bidra til å kartlegge en stadig mer populær form for transport.

TRYKK HER FOR Å DELTA I SPØRREUNDERSØKELSEN

Alle svar behandles konfidensielt. Shehroz Shirazi står ansvarlig for behandlingen av informasjonen, og resultatene publiseres i en slik form at enkeltpersoner ikke kan identifiseres. Oppgaven publiseres senest 01.01.2019. 

SammeVei anser undersøkelsen som svært nyttig, og støtter forskningsarbeid relatert til samkjøring og andre former for bærekraftig og fremtidsrettet mobilitet. Økt kunnskap rundt samkjøring og pendleres reisevaner hjelper oss i SammeVei med å videreutvikle samkjøringsplattformen vår på en best mulig måte fremover. 

Med vennlig hilsen,
SammeVei teamet

SammeVei 3.0 nå i App Store og Google Play - nå er tiden for å teste samkjøring!!

Kjære samkjører,

I dag er dagen! Nå ligger det en rykende fersk, vakker og enkel-å-bruke SammeVei-app i Apple App Store og Google Play!

I første omgang ønsker vi å teste samkjøring til og fra Fornebu, og oppfordrer derfor alle med arbeidssted på Skøyen, Lysaker eller Fornebu til å prøve samkjøring med SammeVei. Sjansen for å finne noen å kjøre sammen på andre strekninger vil være noe mindre, men vi oppfordrer likevel alle til å teste SammeVei-appen med kollegaer og naboer - og kanskje vi finner en som skal samme vei som deg!

Videoen til venstre viser deg hvordan den nye SammeVei-appen fungerer.

Kort om SammeVei på Android:
Per i dag er noe funksjonalitet i versjonen på Android ikke implementert ennå. Likevel er det mulig å finne andre å kjøre sammen med. Om kort tid lanserer vi en oppdatering som vil gjøre versjonen på Android komplett.

Dersom du ikke har funnet en å kjøre sammen med via SammeVei tidligere, er NÅ tiden inne for å prøve samkjøring på nytt! Spesielt nå som 'Kjør sammen til jobben'-kampanjen for Telenors 3000 ansatte på Fornebu går av stabelen - prøv samkjøring denne uken!

Vi gleder oss til din første tur med vår nye samkjøringsapp!

Med vennlig hilsen,

Rasmus, Ole, Moritz, Petr og James fra SammeVei

SLIK blir SammeVei 3.0! 👀

Kjære samkjører,

Vi nærmer oss lanseringen av SammeVei 3.0 med store skritt og vil derfor gjerne gi deg en innføring i hva som venter deg som SammeVei bruker. Samkjøringsplattformen vår har til formål å hjelpe deg med å finne andre å kjøre sammen med på arbeidsreisen.

Den nye versjoner medbringer derfor store forbedringer på overflaten, men også under panseret, og vi har derfor laget en egen SammeVei-ABC som med få ord forklarer alt du trenger å gjøre for å samkjøre på arbeidsreisen:

A - App. Du laster ned SammeVei-appen, oppretter en ny bruker eller logger deg inn med den gamle, og fullfører registreringen.

B - Beskjed. Du gir beskjed i appen hvilke dager du ønsker å samkjøre. Vær obs på at SammeVei har en cut-off tid klokken 20 på kvelden, og turer for neste dag må være aktivert innen klokken 20 kvelden før. Klokken 21 vil du få beskjed hvem du kjører sammen med neste dag, samt all nødvendig informasjon om turen.

C - Commute. Har du fått tildelt en å kjøre sammen med, er alt som gjenstår å vente til neste dag, møte personen du skal samkjøre med ved avtalt tid til avtalt sted, og samkjøre til jobben.

Vi har forberedt en kort video som gir deg et innblikk i hva som venter 👇🏼

Vi gleder oss til å kjøre sammen med deg til jobben!

Hilsen fra SammeVei

Telenor og SammeVei går sammen for å teste samkjøring til og fra Fornebu!

Kjære SammeVei brukere,

De siste ukene har en gruppe entusiastiske Telenor ansatte testet neste versjon av SammeVei-appen og hvordan det er å kjøre sammen med en kollega til jobben. Telenor har vært en pådriver for utviklingen av SammeVei, en av de grønne løsningene som ble valgt til å være med i Techmakers Green. 

I begynnelsen av mars går 'Kjør sammen til jobben'-kampanjen av stabelen, et prosjekt der vi skal teste om samkjøring kan bli et reelt transportalternativ for Telenor ansatte til og fra Fornebu.

"Hva betyr det for oss som ikke jobber i Telenor?" - Mange Telenor ansatte kommer til å legge ut turer til og fra Fornebu. Det betyr at alle som pendler til og fra Fornebu/Lysaker/Skøyen vil få økte sjanser til å finne en å kjøre sammen med via SammeVei-appen.

Samtidig som samkjøringskampanjen med Telenor går av stabelen, lanserer SammeVei en rykende fersk samkjøringsapp, SammeVei 3.0! Denne vil være tilgjengelig for nedlastning både i Apple App Store OG på Google Play!

Vi ser frem til å samkjøre med deg når neste versjon av SammeVei-appen lanseres!

Hilsen fra SammeVei teamet